Loon naar werken voor De Marels

Basketbalteam De Marels U16 bezocht Landslake Lions uit Landsmeer. Beide teams stonden op een gedeelde tweede plaats. Het beloofde spannend te worden. Eindstand: 53-58 winst.

Het begin was even schrikken. Eén tegenstander had een lengte van 2,05 meter. Als hij heel goed zou zijn, zouden de Texelaars een probleem hebben, anderzijds: alleen lengte is ook niet doorslaggevend. Het kostte wat meer overtredingen, maar die werden ingecalculeerd. Na een kwart, bij de stand 19-6, kregen De Marels de center onder controle. Eric Venneker: 'Een wedstrijd kun je niet in je eentje winnen, daar heb je je teamgenoten bij nodig. Als je bij alle aanvallen op dezelfde manier probeert te scoren, weet de tegenstander dat na een paar keer ook en stelt zich daarop in.' In het tweede kwart herstelden De Marels zich en kwamen met 10-14 een stapje dichterbij. 'Werken,werken ,werken. Op zich niets mis mee, als het wat oplevert. Je moet een keer meer scoren dan je tegenstander en je wint.' De Marels kwamen steeds beter in de wedstrijd en slopen dichterbij. Van 29-20 werd het 33-33 en eind van het derde kwart zelfs 41-40. 'Hoe spannend kan het zijn? De drietjes van Zino vielen op lekkere momenten, maar vooral die vastberadenheid om te willen winnen, dat is zo mooi.'