Sportraad nieuwe stijl houdt

bijeenkomst over toekomst

Het bestuur van de Stichting Texelse Sportraad vindt dat de Sportraad aan een vernieuwing toe is. Dit in het licht van allerlei ontwikkelingen die momenteel gaande zijn. Daarover wil de Sportraad met de Texelse sportwereld van gedachten wisselen tijdens een bijeenkomst op donderdag 27 november in Stayokay.

De Stichting Texelse Sportraad bestaat dit jaar zestig jaar en heeft de verenigingen uitgenodigd voor deze bijeenkomst. De bestuur van de Stichting Texelse Sportraad wordt regelmatig de vraag gesteld wat de Sportraad nu precies doet. Het antwoord is dat de Sportraad op een breed veld actief is, maar dat veel activiteiten achter de schermen, en dus niet (altijd) zichtbaar voor de buitenwereld, plaats vinden. Het huidige bestuur vindt dat het tijd wordt dat de Sportraad meer herkenbaar wordt binnen de Texelse sportwereld. Daartoe stelt het huidige bestuur onder meer voor om te komen tot nieuwe statuten waarbinnen de duidelijkheid en herkenbaarheid van de Sportraad beter tot zijn recht komt.

Ook is het de bedoeling om voortaan twee keer per jaar een algemene vergadering van belanghebbenden te beleggen. Die vergaderingen kunnen een ontmoetingsplaats worden waar de diverse verenigingen zowel formeel als informeel gedachten en informatie kunnen uitwisselen. Of de verenigingen er ook zo over denken zal moeten blijken tijdens de bijeenkomst op donderdag 27 november. De Sportraad hoopt dat veel verenigingen aanwezig zullen zijn. 'Het zal de onderlinge discussie over de 'nieuwe' toekomst van de Sportraad zeker ten goede komen', meldt het bestuur. De bijeenkomst begint om 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur) .

De verenigingen worden verzocht per mail (gpansier@planet.nl) door te geven met hoeveel mensen zij komen, zodat de organisatie daar rekening mee kan houden. Behalve de uitgenodigde verenigingen zijn ook andere belangstellenden van harte welkom tijdens deze avond. Ook voor hen geldt het verzoek om hun aanwezigheid per mail te melden.