Pim de Lugt van  Texel'94 op jacht naar de bal.
Pim de Lugt van Texel'94 op jacht naar de bal. Foto: Willem Sangers

Verdienstelijk gelijkspel Texel'94

In een rommelig duel tegen Kleine Sluis uit Anna Paulowna heeft Texel'94 zondag een gelijkspel uit het vuur gesleept.

In fases combineerde de polderploeg beter dan de mannen van trainer Roomeijer. Texel '94 stelde hier een grote dosis inzet en strijdlust tegenover. De bezoekers moesten winnen om koploper Helder in het kielzog te blijven. Texel '94 streed om de aansluiting met de top te behouden. Er viel weinig te genieten van mooi voetbal. Omstreeks de 11e minuut zette Ralph Slik met een afstandsschuiver de keeper van de tegenstander op de proef. Kort hierop kreeg Kleine Sluis eveneens een doelrijpe kans met een hoekschop. De voorhoede van de gasten was in de beginfase dreigender en dat resulteerde in de 17e minuut tot de eerste treffer (0-1). Enkele minuten later werd een knappe voorzet van Sander de Haan vanaf de rechterkant door de keeper van de bezoekers onderschept, waarmee het gevaar bezworen werd. Er was in deze fase van de wedstrijd sprake van rommelig onzuiver spel met felle persoonlijke duels. Na een half uur kregen de bezoekers een reƫle kans op een tweede goal. Texel '94 stroopte hierna de mouwen op en een knappe dieptepass van Jesper Arkenbout op Bart de Lugt leverde de 1-1 op in de 31e minuut. De strakke schuiver verdween in de verre hoek buiten bereik van de polderse keeper. Het spel golfde hierna snel op en neer. In een volgende fase was er sprake van twee hardwerkende teams met veel balverlies door onzuivere en slordige passes. In de tweede helft zorgde Yorgo Helleman met goed veldspel aan de linkerkant voor meer dreiging in de Texelse aanvalslinie. Omstreeks de 57e minuut begonnen de Texelaars meer vat op het spel te krijgen. Tot dat moment speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op de Texelse helft. In de 65e minuut bracht een hoekschop vanaf de linkerkant een korte opleving bij de Texelse ploeg. De jeugdige Helleman schoot de afvallende bal van de hoekschop voor de tweede keer in de vijandelijke doelmond. De organisatie in de Kleine Sluis-defensie was ontredderd en Niels van Zuylen gaf het beslissende tikje voor de 2-1. De erop volgende tegenaanval van Kleine Sluis bracht de 2-2 op het scorebord. Hierna werd het spel er niet beter op. Beide partijen moesten tevreden zijn met de gelijke eindstand.