Beeld van de prijsuitreiking op de Noordelijke Slagers Manifestatie.
Beeld van de prijsuitreiking op de Noordelijke Slagers Manifestatie. Foto: Slagerij Moormann & De Boer

Moormann & De Boer bekroond

Een prestatie van formaat door slagerij Moormann & De Boer in De Koog op de vakwedstrijden op de Noordelijke Slagers Manifestatie in Zwolle. Vier gerechten in blik kregen het predikaat goud, twee zelfs goud met ster, het hoogst haalbare.

De vakwedstrijden gelden als één van de meeste prestigieuze van Nederland. De ambachtelijke slagersproducten werden kritisch beoordeeld op smaak, uiterlijk, presentatie en originaliteit door geselecteerde keurmeesters uit het bedrijfsleven en docenten uit de vakopleidingen voor Food. Er waren twaalf rubrieken, de beste inzendingen in elke rubriek zijn bekroond. Het is voor de tweede keer op rij dat er vier verschillende gerechten in blik van Moormann & De Boer met Goud zijn beloond. 'Een kroon op ons werk', vertelt Kees Moormann. 'Doordat we uitsluitend met Texels vlees en boerderijkip werken, voldoen onze maaltijden aan de hoogste eisen. De blikken zijn in bijna alle supermarkten op Texel te koop en - uiteraard - in de slagerij aan de Nikadel.

Niet alleen op Texel, de slagerij uit De Koog levert ook blikvlees aan Foodimpuls, dat is een keten van vijf groothandels met landelijke dekking die vlees levert aan 1200 slagerijen. Ook blikt Moormann & De Boer vlees in voor keurslagers. 'En dit jaar gaan we snert inblikken in samenwerking met drievoudig wereldkampioen snertkoken Flang Cupido van Terschelling. Hij zocht een goede inblikker, zodat zijn bekroonde snert landelijk kan gaan worden verkocht. Een echt waddenproduct.'