Tonnie Bruining
Tonnie Bruining Foto: Job Schepers

Bruining en Geurt exposeren

Tijdens Struun dit weekend is werk van Tonnie Bruining en Pieternel Geurtz (de dames van Stichting Creatief Texel) te bezichtigen in de kerk aan de Binnenburg.

Geurtz schilderde afgelopen zomer op paal 12 zeven zandportretten naar aanleiding van workshops van Peter van der Ploeg. Het zijn impressies van verschillenden grillige zandvormen en structuren, uit een behoefte om zand - op het strand - beter te leren kennen. Geurtz geeft aan dat zand een interessant schilderthema is: een voetstap, de sporen, het licht van het moment, de schaduwen en bovendien de snelle veranderingen in ordening van patronen.

Bruining exposeert met foto's. In de afgelopen jaren heeft Bruining driemaal een masterclass gevolgd bij de beroemde fotograaf Michel Sculz Krzyzanowski, waar ze heeft geleerd haar kijk op de wereld in beeld te brengen. In deze expositie vindt de bezoeker: Foto's van de Amazone in Peru die bewerkt zijn tot zinsbegoochelingen, beeldverhalen en themafotografie. Bruining gaat tijdens de expositie graag het gesprek aan met de bezoeker.