Informatiemiddag

over pleegzorg

Parlan Jeugd & Opvoedhulp begeleidt in Nederland 820 pleegkinderen in zo'n 550 pleeggezinnen. De organisatie is op zoek naar pleeggezinnen, ook op Texel. Op zaterdag 29 november houdt Parlan van 14.00 tot 16.00 uur een informatiemiddag over pleegzorg in De Buureton in Den Burg.

'Parlan gaat bij het zoeken naar een pleeggezin altijd uit wat het beste voor het kind of de jongere is, en zijn of haar ouders. We houden ook rekening met de wensen van de pleegouders. Welke leeftijd past het beste bij hun gezin, willen ze alleen weekend of liever een voltijdsplaatsing, Sommigen kunnen maar één kind extra verzorgen terwijl zus en broer een plekje zoeken. Er zijn dus allerlei redenen waarom pleegouders nodig zijn.' Parlan werkt al met pleeggezinnen op Texel en wil deze groep graag uitbreiden. Niet alleen voor kinderen van Texel maar juist ook voor overkantse kinderen. Soms is (letterlijke) afstand goed voor een kind. Er is behoefte aan opvang in crisissituaties, in weekenden en voor de langere termijn. Er zijn dus allerlei redenen waarom pleegouders nodig zijn.' De afgelopen vijf jaar zijn op Texel 48 kinderen en jongeren in 23 pleeggezinnen opgevangen. Op dit moment wonen er 19 kinderen in 12 pleeggezinnen.


Zondag tweede MTB-toertocht Texel

Na het grote succes van de eerste mountainbiketoertocht op Texel met bijna 1.000 deelnemers, wordt zondag 23 november de tweede toertocht van dit najaar gehouden. De organisatie is in handen van Wielersport Texel in samenwerking met HRTC DOK uit Den Helder. Ook dit keer is weer een avontuurlijke route uitgezet, deels over nieuwe paden. Heet traject voert vooral door het bos, de duinen en natuurgebieden. De variatie is groot: bospaden, single tracks, natuurgebieden, duinen en strand. De start vanaf de boot blijft uniek. Iedereen start daar tegelijk zodra de klep van de boot open gaat. Halverwege de route is een eenvoudige ravitaillering (bevoorrading) voorzien. Natuurbeheerders hebben speciaal en alleen voor deze tochten hun terreinen open gesteld. Er kan ook dit keer weer gekozen worden uit verschillende afstanden (28-40 en 50 km). Een helm is verplicht. Inschrijving: van 8:30 tot 10.00 uur in het wachtlokaal van de TESO. In Den Helder inschrijven vanaf 7.00- 7.50 uur in kantine van HRTC DOK aan de Guldemondweg, wees op tijd. De boot wacht niet.