Van Zeijlen en Knol winnen libre

Hans van Zeijlen en Piet Knol hebben het kampioenschap van de eerste periode Libre bij biljartvereniging DVO opgeëist. Van Zeijlen bleek de sterkste in de maandag competitie en Knol zette de donderdag competitie naar zijn hand.

In de maandagpoule ging de strijd tussen Caecilia Roeper en Hans van Zeijlen. Aan het begin van de laatste avond had Roeper het hoogste scoringspercentage. Het verschil met Van Zeijlen was 1,7%, wat neer komt op één gewonnen partij. Van Zeijlen en Roeper troffen elkaar in de laatste partij. Van Zeijlen won en pakte daarmee nipt de titel in de maandagcompetitie. Piet Knol maakte een sterke start door in de maand september 10 van zijn 12 gespeelde partijen in winst om te zetten. Daarmee bleef hij de sterk spelende John Sessink en Ruud Beers aan de start van oktober nipt voor. Sessink begon met een moyenne van 3,50 over de eerste zes partijen. In oktober speelde Sessink 9 wedstrijden en wist er 6 in winst om te zetten. Beers speelde er 10 en won 7 partijen. Knol kwam 16 keer in actie en greep 7 maal de winst. Uiteindelijk werd Piet Knol verslagen door Jan Smit, Eduard Keijzer, Wilfred Vendel en Jan Witte, waarmee de overwinning voor Knol aan een zijden draad hing. Door zijn laatste partij tegen Theo Kemper met een fraaie serie van 9 te winnen zette Piet Knol alsnog de periodetitel op zijn naam. Tussen de vele goede prestaties was de veerkracht van Frans Bik tegen Adri Rentenaar bijzonder. Bik begon met een misser vanaf acquit en maakte in de tweede beurt slechts 1 caramboles. In de derde beurt was het raak en speelde Bik de partij in één ruk uit met een slotserie van 92 caramboles. Daarmee krikte hij zijn algemeen gemiddelde op naar 5,27.


Dartstoernooi

Marc 'Potter' Oosterhuis is winnaar geworden van de Den Burg Open 501-toernooi dat zaterdag plaatsvond bij de Bremakker.

Er waren 4 poules van 5 en er werd 'best of three' gespeeld. Door het korte format lag het accent op de dubbels. Dit leverde een aantal spannende partijen op. Oosterhuis die afgelopen maand een keurige 3e plaats wist te halen in een internationaal toernooi, won de finale van Marcel Verhagen. Verhagen speelde de hele avond goed, maar miste scherpte. De derde plaats werd gewonnen door Simon Koorn, hij won van Jeroen Schouwstra die vierde werd. Ook in de verliezersronde was het spannend. Dennis Sloot wist te winnen van Mischa Witte. Yvette Vlier pakte de derde plaats ten koste van Sharon Prins. Het volgende TDO toernooi zal gespeeld worden op zaterdagavond 29 november om 20.00 uur in Cafe de Zwaan in Den Burg. De speelwijze van dit 'Sinterklaas toernooi' is 301 Double-In / Double-Out. Aanmelden via texeldarts@gmail.com of in Café de Zwaan.