Hannah van Sambeek won het voorleeskampioenschap op de Jozefschool.
Hannah van Sambeek won het voorleeskampioenschap op de Jozefschool. Foto: Sido Overdijk

Beste voorlezer van Jozefschool

Juryleden Vivianne Neeteson-Lemkes, Edith Mesman en Albert Scholl hadden het vorige week niet gemakkelijk, tijdens het Voorleeskampioenschap op de Jozefschool.

Abe Bosscha, Heleen Landman, Rianne Kuip, Pien de Kuyper, Afra Mevius, Imme Witte, Abe Bosscha, Hannah van Sambeek en Marije Witte deden hun uiterste best en maakten het de jury moeilijk. Deze leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 lazen enthousiast voor uit hun favoriete boeken en boeiden elke keer hun publiek. Na rijp beraad kwam Hannah van Sambeek uit groep 7 als winnares uit de bus. Ze gaat door naar de volgende ronde. Bij voldoende belangstelling van de overige Texelse basisscholen volgt er een Texelse ronde met andere schoolkampioenen. Anders gaat ze rechtstreeks door naar de regionale voorronde in Den Helder.
Goed voorlezen is minder eenvoudig dan menigeen denkt. Levendig voorlezen bereik je door goed stemgebruik: een goed volume en een goede intonatie of zinsmelodie en een goede articulatie. Niet te snel en ook niet te langzaam. Dan komt alles wat in het verhaal staat tot uitdrukking en worden de luisteraars geboeid.