Winst zaalvoetballers

Een doelpuntrijke wedstrijd in een matige vertoning, zo was de algehele analyse afgelopen vrijdag in Heiloo waar Texel'94 het opnam tegen de plaatselijke HZV. Het publiek leek de grote winnaar, al zagen zij Texel in de allerlaatste seconde er met de overwinning vandoor gaan.

Al na zeven minuten stonden de Texelaars op een 3-0 achterstand. De ploeg speelde inspiratieloos en acteerde ver onder kunnen maar zag in de 8e dat Ruben Duinker iets terug deed. Texel'94 was desalniettemin de ploeg met het balbezit, maar HZV profiteerde in de omschakeling, en kwam op 4-1. Ralph Slik kegelde na een kwartier een vrije trap onbedaarlijk hard in de lange hoek: 4-2. Toch bracht de thuisploeg de marge weer op drie. Slik liet zijn tweede treffer aantekenen en bracht de spanning terug: 5-3. In de tweede helft tapte het team uit een ander vaatje en drong HZV helemaal terug. Pieter Jan Eelman had vijf minuten nodig om de schade te repareren en de stand weer in evenwicht te brengen. Na een kwartier schoot hij na een knappe actie zijn team voor het eerst op een voorsprong: 5-6. Twee minuten voor het einde kwam HZV uit het niets langszij. Topschutter Eelman werd de laatste minuut nog het veld ingestuurd. Met een voor hem kenmerkende actie draaide hij naar zijn linker en schoot zuiver raak. Volgende week speelt de ploeg uit in Almere en op 28 november speelt Texel'94 de topper thuis tegen Genclik United, aanvang 19.25 uur.