Winst basketballers Marels

De Marels kreeg dit weekend de Bleu Stars uit Diemen op bezoek. Weer een onbekende tegenstander, maar uit de ranglijst was op te maken dat dit team niet tot de sterkere tegenstanders mocht worden gerekend. Dit bleek, de wedstrijd werd met grote cijfers gewonnen, 86-16.

De Texelse basketballers gingen het veld in met de opdracht om snel een voorsprong te nemen om daarna, als team, situaties te oefenen die tegen moeilijkere tegenstanders makkelijker moeten worden uitgevoerd. In het eerste kwart veegde De Marels de tegenstander van de mat (29-1). De trainer besloot om de twee spelbepalende spelers er om de beurt uit te halen om te kijken hoe het team met deze situatie zou omgaan. De scoremachine stokte wel een beetje, maar volgens de trainer wordt er nu nog beter naar elkaar gekeken 'omdat ze elkaar dan nog meer nodig hebben.' Ook werden er regelmatig medespelers vrijgespeeld en betrokken bij de aanval. Het team is duidelijk groeiende. Het tweede kwart werd er een stuk minder gescoord. De teller bleef steken op 12-3. In de laatste twee kwarten liet De Marels twee heerlijk aanvallen zien, waarbij alle spelers betrokken waren.

'Ik ben blij dat we er een mooie, leuke wedstrijd van hebben kunnen maken en dat we via 16-6 en in het laatste kwart 29-6 hebben laten zien dat wij gewoon heel lekker kunnen basketballen', besluit de trainer. Volgende week speelt De Marels in Landsmeer tegen Probuild Lions.