Wat ik zeggen wou

Verplaatst

Op de hoek van Park- en Weverstraat stuitte ik deze week op het monumentje voor Huib Fenijn, de 'lezenaar', die eerder in een hoekje van de Groeneplaats stond, naast het bankje bij de ingang van de Parkstraat. Het monumentje, een initiatief van de Stichting Welzijn Ouderen Texel en het Cabaret-café, werd op een koude en winderige 27 december 2005, de honderdste geboortedag van deze Texelse dichter, onthuld door zijn oudste zoon en jongste nakomeling. De kleine plechtigheid was onderdeel van de muzikale manifestatie '100 jaar Huib', die werd gehouden in de kersttent van De Lindeboom midden op de Groeneplaats. Het is maar een bescheiden monumentje, dat moest wijken voor de herinrichting van het centrum en natuurlijk staat het overal beter dan in de opslagloods van Gemeentewerken. Maar in de schaduw van de etalages, met de rug naar het winkelend publiek, lijkt een wel erg bescheiden plaats voor de Rijmelaar, die zonder meer de stem van een generatie was en in 1964 mede-verantwoordelijk voor het klank-en-lichtspel dat werd opgevoerd ter gelegenheid van de viering van 550 jaar stad. Hoewel het historisch gezien eigenlijk in Oosterend of beter nog op Oost zou moeten staan, is er ook in Den Burg vast wel een beter plekje te vinden.

Pip Barnard, Oosterend.

4 jubilarissen bij

Hotel Boschrand

Afgelopen maandag werd de seizoen sluiting van Hotel Boschrand gevierd, speciaal was dat er dit jaar maar liefst 4 jubilarissen waren die deze avond even extra in het zonnetje werden gezet.

Javi Marin Hidalgo is voor het tiende jaar achtereen een geweldige kracht in de keuken, Ans Boogaard vierde dit jaar haar vijftiende jubileumjaar en Angelien Barhorst was dit jaar alweer 20 jaar een trouwe medewerkster. Inge Lodewijks spande echter de kroon en vierde haar 25-ste dienstjaar bij Hotel Boschrand. Als dank voor hun enorme inzet gaan we samen met alle collega's en partners aanstaande vrijdag heerlijk een lang weekend genieten. Dat is ieder jaar weer een geweldige afsluiting van het seizoen.

Desiré Wassenaar