Jeugdsportpas voor kinderen basisschool

Meer dan 85 kinderen hebben een jeugdsportpas aangeschaft. Met deze pas kunnen kinderen uit groep zes, zeven en acht van de basisschool vier weken lang kennismakingslessen volgen bij vijf verschillende sportaanbieders.

De populairste sport was deze keer volleybal. Er kozen 26 kinderen voor het volleyballen bij volleybalvereniging Tevoko. Ook voor het unihockey, dat onderdeel is van Sportservice Texel, was veel interesse. Liefst 23 kinderen hebben zich hiervoor aangemeld. Basketbalvereniging De Marels bood vier basketbaltrainingen aan en acht kinderen gaan hier aan deelnemen. De net opgericht handbalvereniging bood kennismakingslessen aan. Zeventien kinderen zijn afgelopen woensdag met handbal aan de slag gegaan. Daarnaast konden de kinderen kennismaken met atletiek. Ook hiervoor hebben zich zestien kinderen gemeld.

De organisatie van de Jeugdsportpas is in handen van Sportservice Texel. Verenigingen die ook op deze manier hun sport willen promoten kunnen contact opnemen met Sportservice Texel 322815.