'Negatieve publiciteit verdient Paul niet'

'Paul (Krugers) en ik hadden een verschillende visie op de bedrijfsvoering gekregen en tussendoor is er het nodige gebeurd. Wat, dat zijn privézaken tussen Paul en mij. Maar er was geen vertrouwen meer', vertelt Jan Jacob Rab.

'We hebben toen gezegd: Er zijn teveel directeuren, laten we op een nette manier uit elkaar gaan. Dat gaat ook lukken. Er is geen sprake van mismanagement, dit gaat om het voortbestaan van het bedrijf. We zouden dit niet doen als er geen commitment was van de bank. Die wil de juiste mensen op de juiste plekken. Zo'n reorganisatie geeft natuurlijk onrust onder het personeel. We gaan zorgvuldig om met onze mensen, maar bij RAB Beheer is er wel een herverdeling van taken. De omzet die de afgelopen jaren een dalende lijn vertoonde, is dit jaar voor het eerst gestabiliseerd. Ook dankzij de reorganisatie die Paul heeft geëffectueerd. Die negatieve publiciteit verdient hij niet. Antoine en ik voeren tijdelijk samen de directie, maar de bedoeling is dat Antoine als het bedrijf volgend jaar in rustiger vaarwater komt vertrekt en het bedrijf weer op eigen, Texelse, benen komt te staan. Texel is redelijk gespaard bij de reorganisatie, de meeste ontslagen zijn aan de overkant gevallen. Facturatie, betalingen en dat soort werkzaamheden die op locatie werden gedaan, gebeuren nu centraal op Texel. De verkoop doen onze collega's aan de overkant, wij doen hier de rest. De omzetdaling van dertig procent dwingt ons goed te kijken naar de efficiency, naar onze bedrijven en waar onze focus ligt. We hebben in een aantal bedrijven deelnemingen, wellicht kunnen die partners die bedrijven overnemen. Zijn er overnamekandidaten en is de prijs goed, dan verkopen we. Maar zo niet, dan blijven we gewoon zitten. We zijn in onderhandeling met eigenaars van onze panden, om de huur wat meer in de pas te laten lopen met de omzet. Met dit doel voor ogen dat we een familiebedrijf zijn en dat willen continueren. Dat gaat lukken, daar twijfel ik geen moment aan. We hebben een goed team mensen, er wordt snoeihard gewerkt en onze bedrijven staan er goed voor.'


Sinterklaasband

De Klapband blijkt zaterdag bij de intocht van Sint verhinderd. In plaats hiervan is er ter elfder ure een optreden geregeld door pietenband TAPE.