Wat ik zeggen wou

Verplaatst

Op de hoek van Park- en Weverstraat stuitte ik deze week op het monumentje voor Huib Fenijn, de 'lezenaar', die eerder in een hoekje van de Groeneplaats stond, naast het bankje bij de ingang van de Parkstraat. Het monumentje, een initiatief van de Stichting Welzijn Ouderen Texel en het Cabaret-café, werd op een koude en winderige 27 december 2005, de honderdste geboortedag van deze Texelse dichter, onthuld door zijn oudste zoon en jongste nakomeling. De kleine plechtigheid was onderdeel van de muzikale manifestatie '100 jaar Huib', die werd gehouden in de kersttent van De Lindeboom midden op de Groeneplaats. Het is maar een bescheiden monumentje, dat moest wijken voor de herinrichting van het centrum en natuurlijk staat het overal beter dan in de opslagloods van Gemeentewerken. Maar in de schaduw van de etalages, met de rug naar het winkelend publiek, lijkt een wel erg bescheiden plaats voor de Rijmelaar, die zonder meer de stem van een generatie was en in in 1964 mede-verantwoordelijk voor het klank-en-lichtspel dat werd opgevoerd ter gelegenheid van de viering van 550 jaar stad. Hoewel het historisch gezien eigenlijk in Oosterend of beter nog op Oost zou moeten staan, is er ook in Den Burg vast wel een beter plekje te vinden.

Pip Barnard, Oosterend


Rondewinst voor Van der Slikke/Agterberg.

Corrie van der Slikke en Hennie Agterberg waren de sterkste in de zesde speelronde van de klaverjascompetitie. Stark en Tromp deden goede zaken en hebben nu een serieuze voorsprong.

Het debuterende koppel Corry van der Slikke en Hennie Agterberg doen het verrassend goed in de klaverjascompetitie. Zij leken op weg naar de hoogste score van dit seizoen met spelletjes van 2001, 1779 en 1891 punten. In het laatste spel wilde het jammer genoeg niet meer zo goed lopen. Maar de eindscore van 7124 punten was ruim voldoende voor de winst. In het algemeen klassement staan Van der Slikke en Agterberg nu vierde. Ook Fenny Caspers en Peter van Heerwaarden deden goede zaken door met 7091 punten tweede te worden. Zij wisten een matige opening goed te maken met een hoogste spel van 2268 punten. Zij stijgen van acht naar vijf in het klassement. Bas Tromp en Frans Stark profiteerden optimaal van een off-day bij de directe concurrenten. Zelf pakten zij de derde plaats met 7027 punten en wisten daardoor hun voorsprong uit te bouwen tot bijna 1600 punten. John Vlaming miste vaste maat Eric Jan Geus, maar vond in Rob Stapersma een uitstekende vervanger. Zij werden vierde.