Verhalenmiddag

Texelfonds

In de aankondiging over de verhalenmiddag van het Texelfonds zondag 16 november in de Buureton is een verkeerde aanvangstijd geslopen. Het begint om 14.00 uur.


Klaverjasdrive

De Doormars

Klaverjasclub De Doormars houdt vrijdag 21 november een drive in 't Skiltje in Oudeschild. Het begint om 20.00 uur, er worden vier potjes van elk zestien spellen gespeeld. Ondernemers hebben mooi prijzen beschikbaar gesteld en er is vers gerookte vis. De opbrengst is voor een goed doel.


Rode Kruis zoekt nieuwe vrijwilligers

Het district Noord-Holland Noord van het Rode Kruis is dringend op zoek naar nieuwe Bevolkingszorg vrijwilligers, mensen die zich willen inzetten voor anderen in nood. Het Rode Kruis ondersteunt mensen in nood waar ook ter wereld. Dus niet alleen bij rampen en oorlogen in landen ver weg maar juist ook bij calamiteiten dicht bij huis zoals een overstroming, een treinongeval of een bosbrand.

Iedereen kan zich aanmelden, maar er zijn wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. Zo moet je onder meer wel lichamelijk en geestelijk in goede conditie zijn, in teamverband kunnen werken, goed kunnen luisteren en bereikbaar zijn. De opleiding die geboden wordt, bestaat uit 6 lesmodules, waarvan 3 modules in een e-learning pakket thuis zelf te doen zijn. De andere 3 modules worden in groepsverband tijdens lesavonden gegeven. Tijdens de cursus komt alles dat een gecertificeerd hulpverlener Bevolkingszorg nodig heeft aan bod, zoals bijvoorbeeld bepaalde gesprekstechnieken, het snel inrichten van een opvanglocatie en hoe men een veilig onderkomen kan bieden in tijden van nood. Reageren kan via mvandeven@redcross.nl.