Wijziging binnen directie RAB na

'verschil van inzicht' over beleid

Paul Krugers verricht voorlopig geen werkzaamheden meer voor RAB Beheer BV, RAB Participaties BV en alle andere vennootschappen van RAB. Dit heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt.

Het gonst op het eiland al geruime tijd van de geruchten rond het bedrijf in Oudeschild, dat vestigingen heeft in het hele land. Gisteren bracht Ben Knüppe, commissaris RAB Participaties BV en RAB Beheer BV, een bericht over de wijziging van de directie naar buiten. Daarin staat dat 'in goed overleg' is besloten dat Krugers voorlopig geen werkzaamheden meer voor het bedrijf zal verrichten. 'Er is sprake van verschil van inzicht in het te voeren beleid. Er wordt onderzocht of dat kan worden opgelost.' Over dit verschil van inzicht worden verder geen inhoudelijke mededelingen gedaan. Interim-directeur Antoine Koolen zal de leiding hebben over RAB Beheer BV en de dochtervennootschappen. Jan Jacob Rab zal, in goed overleg met Koolen, RAB Participaties BV besturen. Het beknopte (pers)bericht werd namens Krugers, Koolen en Rab naar buiten gebracht.

Paul Krugers trad na zijn studie aan de HEAO in 1986 in dienst bij RAB, om in 1991 deel uit te gaan maken van de directie, waar hij uiteindelijk algemeen-directeur werd. Onder zijn leiding groeide het bedrijf enorm. In 1996, toen RAB 75 jaar bestond, had het vier vestigingen aan de overkant. Met ruim honderd medewerkers was het bedrijf toen al de grootste particuliere werkgever op Texel. Nadien groeide het bedrijf snel. In 2003 had het bedrijf een jaaromzet van €75,- miljoen en 325 fulltimebanen. Met bouwmarkten, showrooms en speciaalzaken en tankstations. 'Er komt iets op je pad, je krijgt de kans een bedrijf over te nemen en dan ga je afwegen of het wat voor ons is', zei Krugers in een interview in deze krant. Maar ook: 'Het bedrijf is te groot om mee te gokken. Er eten teveel mensen van.' De directie was gisteren niet voor een nadere toelichting beschikbaar.