Op www.texelhopper.nl staan sinds 7 november de opstapplaatsen van de Texelhopper.
Op www.texelhopper.nl staan sinds 7 november de opstapplaatsen van de Texelhopper. Foto: www.texelhopper.nl

Haltekaart Texelhopper op site

Op de website van de Texelhopper staat sinds een paar dagen een kaart met alle meer dan 130 op- en afstapplekken van de Texelhopper.

De blauwe lijn geeft volgens de website de route weer die de vaste lijn 28 gaat rijden. De groene lijn is de zogeheten scholierenlijn (lijn 629). Die rijdt op doordeweekse dagen twee keer in de ochtend en vier keer in de middag voor onder meer leerlingen van de OSG.

De paarse blokjes op de kaart geven volgens www.texelhopper.nl de haltes weer voor de kleinere Texelhopper busjes waarvoor reizigers zich uiterlijk een uur van tevoren moeten aanmelden bij de regiecentrale. De Texelhopper haalt of brengt reizigers tot de deur als een vertrekplaats of bestemming verder dan vijfhonderd meter bij een haltepaal vandaan ligt. Op de www.texelhopper.nl staat ook een overzichtskaart van Texel waarop de routes en haltepunten buiten de dorpen worden afgebeeld.

Volgens de kaart komen er zes haltes in De Cocksdorp, negen in Oosterend, dertien in Oudeschild, twaalf in De Koog, drie in Den Hoorn en drie in De Waal.