Verlies dames Tevoko tegen SVU

Afgelopen zaterdag mochten de dames van Tevoko thuis aantreden tegen SVU uit Amsterdam. SVU staat één plek onder Tevoko, maar wel met 2 wedstrijden minder gespeeld. Tevoko, dat de punten hard nodig heeft, beschikte deze wedstrijd over Meline Boekel en Monique Leijstra. Ondanks twee sterke sets werd met 3-2 verloren.

De eerste set werd er met geconcentreerd spel, harde aanvallen, mooie passes en een goede serve vrij eenvoudig gewonnen met 25-18. De dames wisten dat er meer te halen viel en wilden dit goede spel voortzetten. Helaas liep Tevoko in de tweede set langere tijd achter de feiten aan. De servicedruk van SVU nam toe en de pass werd niet altijd even gecontroleerd afgeleverd bij spelverdeelster Connie Joling. Tegen het einde van de set keerde de vechtlust weer terug, maar helaas voor Tevoko gaf SVU de voorsprong niet meer uit handen en maakte het af met 23-25. De derde set was identiek aan de eerste set. De harde aanvallen van Ivet Former- de Ruijter, het tactische werk van Joannie Schaapman- van Elk op midden en de servicedruk van Liedeke IJdens zorgden voor een belangrijk setpunt.
De vierde set begon goed voor Tevoko, maar de concentratie verzwakte en de vechtlust was wederom verdwenen. SVU nam de touwtjes in handen en voerde de druk op met harde aanvallen. Mede door een goede service van Marike Oostra en Meline Boekel werden er nog de nodige punten gescoord, maar helaas voor Tevoko won SVU deze set. De vijfde set werd beslist in het voordeel van SVU. De dames van Tevoko hebben al de nodige vijf-setters gespeeld, maar konden deze keer de winst niet op Texel houden. De dames staan door dit verlies op de 8e plaats. Volgende week treden de dames aan tegen koploper Armixtos. Dit Amsterdamse damesteam speelde vorig jaar P/D-wedstrijden tegen Tevoko, wat resulteerde in een 2-1 verlies voor Tevoko. De dames zullen hun best doen om wederom een puntje mee te nemen naar Texel.


Posthuys exposeert foto's Marja Sterck


In Galerie Posthuys is vanaf deze week een collectie foto's te zien van de Bossche fotografe Marja Sterck. Ze exposeert een serie roofvogels, Franse vissershuisjes en herfstbladeren.

Daarnaast zijn humoristische vogelhuisjes te zien: gevouwen fotoprints als wandobjectjes. De galerie is geopend van woensdag t/m zondag van 12 tot 18 uur en gevestigd aan Brink 14 in De Koog Texel. Alle kunstwerken uit de galerie zijn te zien op www.galerieposthuys.nl