Het team van Handbalvereniging Texel presenteert de nieuwe tenues.
Het team van Handbalvereniging Texel presenteert de nieuwe tenues. Foto: Handbalvereniging Texel

Handbaldames na rust onderuit

In de eerste thuiswedstrijd van Handbalvereniging Texel bleven de punten niet op het eiland. Tegenstander SSV/Sporting S trok de tweede helft naar zich toe, de Texelaars hadden het nakijken. Ze verloren met 5-11.

In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd en verliep de strijd gelijkwaardig. Het was Alexandra Beens die de score tot 2-0 bracht voor de Texelse dames. Door een aantal inloopcombinaties werden er verschillende gaten getrokken in de verdediging van Sporting S. Kim Schut benutte deze ruimte op de cirkel door de 3-0 op haar naam te zetten. Dit schudde de overkanters wakker. Ze kwamen terug en met de rust stond een stand van 4-4 op het scorebord.

De tweede helft zat het de Texelse handbaldames niet mee. Vangfouten kostten een aantal dure tegendoelpunten. De vijandelijke verdediging stond dermate sterk, dat het niet eenvoudig was om door de linies heen te breken. Het lukte Janice Buijs desondanks eenmaal de opbouwverdediger door middel van een schijnbeweging te passeren. Maar van de spannende strijd in de eerste helft, was na de pauze niet veel meer terug te zien. De eindstand was 5- 11 in het voordeel van SSV/Sporting S.

Het damesteam van Handbalvereniging Texel verscheen de eerste thuiswedstrijd in nieuwe tenues. Deze zijn mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Mantje Texel Lifestyle stores en mede- sponsoren: Texels Ontwerp, De Texelse Apotheek en Hamam Wellness & Beauty Charlotte.