Ab Witte aan kop bij driebanden

Biljarter Ab Witte gaat aan kop bij de competitie driebanden van biljartvereniging DVO. Paulus Eelman volgt direct en staat tweede. Henk (Henri) Prins volgt op een achterstand van slechts drie procent en bezet de derde plaats.

Marc Prins produceerde tegen Ab Witte een serie van zeven caramboles in één beurt en toch wist Witte er met de winst vandoor te gaan. Poul Verhagen kon in twee partijen tegen Witte tot een puntendeling komen en Jan Bakker wist Witte in 22 beurten te verslaan. Door dit resultaat kon Ab Witte de koppositie bij het driebanden behouden, maar de concurrentie kroop gevaarlijk dichtbij. Paulus Eelman klom twee plaatsen op de ranglijst door vier van de vijf partijen te winnen. Alleen Leen van Elk zette Eelman de voet dwars. Henk Prins kwam zowel tegen Paulus Eelman als Leen van Elk slechts één carambole tekort, maar herpakte zich knap door later op de avond Willem van de Wetering, Cor Huisman en Poul Verhagen te verslaan. Daarmee steeg "Henri" eveneens twee plaatsen op de ranglijst. Henk Aubertijn zette drie van de vier partijen om in winst. Bijzonder was Aubertijn's winstpartij tegen Marc Prins, die hij op zes caramboles liet staan. De hogere moyennes worden afgedrukt door Cor Huisman, Cor Elzendoorn en Marc Prins, die op een bescheiden achtste plaats staat, maar met een moyenne van 0,701 boven iedereen uittoornt.


Zaalvoetballers

Om bovenin mee te blijven doen in de Topklasse mogen er eigenlijk in de thuiswedstrijden geen punten gemorst worden, dus ook vrijdagavond tegen Scagha'66 moest Texel vol aan de bak. In een uiterst boeiende wedstrijd maakte Texel in de beginfase het verschil en gaf deze marge niet meer weg.

Zonder de geblesseerden Ralph Slik en Dennis Daalder begon Texel'94 furieus aan de wedstrijd. Tegenstander Scagha werd direct vanaf het beginsignaal volledig overrompeld en zag dat Pim de Lugt al in de 2e minuut zijn ploeg op voorsprong schoot. Scagha werd aan alle kanten overlopen en moest lijdzaam toezien hoe Joren Bakker na tien minuten met een fraaie trap de score verdubbelde. Toen vervolgens Jesper Arkenbout en Pim de Lugt na een kwartier spelen de 4-0 tussenstand lieten noteren leek de wedstrijd al gespeeld. Vlak voor de wissel bracht Scagha de marge terug op twee en de spanning terug in de wedstrijd. Na een kwartier in de tweede helft liep Scagha een tijdstraf op en de numerieke meerderheid werd benut, Jesper Arkenbout gaf het laatste zetje: 5-2. Twee minuten voor het einde scoorde Scagha voor de statistieken nog voor een derde keer. Op 28 november speelt Texel'94 de topper thuis tegen Genclik United, aanvang 19.25 uur.