Strijd om de bal tijdens de wedstrijd ZDH-SRC.
Strijd om de bal tijdens de wedstrijd ZDH-SRC. Foto: Willem Sangers

Koploper nekt ZDH

Het is ZDH niet gelukt de zege op Nieuwe Niedorp van vorige week een goed vervolg te geven. Titelkandidaat SRC uit Schagen was duidelijk een paar maatjes te groot en won in Den Hoorn simpel met 4-0.

SRC had vanaf de aftrap het beste van het spel en kreeg al snel de eerste kansen. Na twintig minuten werd het 0-1. Verdediger Remco Boogaard toonde zich na een blessurebehandeling sportief en gaf de bal terug aan een tegenstander. Die lanceerde direct de snelle rechtsbuiten Robbert-Jan Klein, die op zijn beurt topscorer Roel de Vries in stelling bracht. Keeper Daniël Bakker was kansloos. Tien minuten later was de wedstrijd in feite al beslist. Bakker speelde de bal op Remco Boogaard, die zich vastliep op De Vries (0-2). Net toen ZDH een veelbelovende aanval leek op te bouwen, counterde SRC razendsnel naar 0-3. Op de rand van buitenspel gaf Klein het laatst tikje. De jonge Kenny Witte moest na de rust voor meer snelheid in de aanval van ZDH zorgen. Hij kwam in de ploeg voor Mike de Bruijn. Direct na de hervatting gebeurde er van alles. Jeroen Backer kreeg eerst een gele kaart en na een volgende overtreding ook de rode. Even daarvoor was Remco Boogaard geblesseerd uitgevallen en vervangen door de 16-jarige Jurre Daalder. Om alles nog erger te maken voor ZDH scoorde De Vries uit een voorzet vanaf de rechterkant na een uur 0-4. In het resterende half uur moesten de Zwaluwen met z'n tienen proberen de schade zo beperkt mogelijk te houden. Dat lukte aardig. Bakker keepte verder een solide wedstrijd en zag een afstandsschot op de lat belanden. Vermeldenswaardig is het debuut van A-junior Jurn Goënga, die Hans Berbée verving. ZDH zakte door deze nederlaag en de overwinning van DWOW op Hugo Boys naar de gedeelde laatste plaats. Komend weekeinde is de ploeg vrij. De eerstvolgende wedstrijd is over twee weken in Oudkarspel tegen DTS, dat samen met GeelZwart'30 bovenaan staat.

Junioren pakken punt

Het juniorenteam uit Den Hoorn heeft in een enerverende wedstrijd een punt overgehouden aan de ontmoeting met Kolping Boys A2.

ZDH A1 startte goed en gaf Kolping Boys nauwelijks de gelegenheid op te bouwen. Toch kwamen de Alkmaarders op voorsprong nadat een aanvaller ontsnapte aan de verdediging: 0-1. Een klein kwartier later kwam ZDH op gelijke hoogte na een goal van Bram van der Linde. Hij reageerde alert nadat de keeper van de gasten een vrije trap van Jurn Goënga niet goed kon verwerken: 1-1. Na de rust ging ZDH op zoek naar een voorsprong. Dat lukte al snel en wel op zeer fraaie wijze. Voorstopper Barry van der El zag Jurn Goënga vrij staan en passte de middenvelder in, die geen moment twijfelde en de bal van grote afstand met een prachtige wreeftrap onderkant lat in het doel schoot. De Zwaluwen roken bloed en konden de voorsprong uitbreiden na een hachelijke situatie voor het doel van de gasten. Ruim een half uur voor tijd was het eerst Bram van der Linde die de keeper op de proef stelde, schoot Björn Nichols in de rebound op de paal waarna Jimmy Krugers het net wel wist te vinden: 3-1. De nummer twee van de ranglijst leek verslagen, maar na een goal uit een counter en een inschattingsfout van keeper Jacky Kooij bij een corner stond het plots weer gelijk. ZDH leek de wedstrijd zelfs te verliezen na een vierde goal van Kolping Boys. Maar uit de aftrap werd Bram van der Linde diep gestuurd door Tim Arends. Bram schoot de gelijkmaker binnen.