Gehavend Texel '94 gaat tegen VVW strijdend ten onder

Texel'94 heeft zondag in Wervershoof tegen VVW 2-1 verlies geleden.

In de eerste helft ging de strijd gelijk op. De Texelaars waren snel in de omschakeling en de uitval werd bekroond met een hoekschop in Texels voordeel. Na een mooie aanval van de gasten in de negende minuut knalde de gedreven Jesper Arkenbout de bal net over het vijandelijke doel. Keeper Alexander Smit toonde aan de andere kant zijn kunnen en voorkwam onheil. Het spel golfde hierna snel op en neer. Na ruim een kwartier raakte Jesper Arkenbout bij een duel om de bal zodanig geblesseerd dat hij naar de kant moest. De inkomende speler van VVW ging met gestrekt been het duel in en werd door de lankmoedig leidende arbiter met een gele kaart bestraft, terwijl volgens vriend en vijand een rode kaart op zijn plaats was geweest. Lars Boogaard uit de A1 kwam in het veld. Na een half uur kwam de thuisclub op voorsprong door een mooie omhaal met het linkerbeen (1-0). Keeper Smit was totaal verrast en had geen enkele kans. In een volgende fase schoot Lesley Koning rakelings naast. Texel '94 kwam op gelijke hoogte door een goal van Patrick Nieboer (1-1). De assist was van Jeroen Vlaming. Na rust knalde Ruben Duinker de bal uit een voorzet van Patrick Nieboer naast en een gericht schot van Lesley Koning werd geblokt. Een strijdend Texel '94 zat even in een betere fase. In de 62e minuut raakte Patrick Nieboer geblesseerd. Dat betekende einde wedstrijd. Coach Roomeijer zat met een lege bank, zijn ploeg moest verder met tien man. Vier minuten later trok Lesley Koning de bal voor het VVW-doel. Steffan Vlaming reageerde alert en kopte het leer tegen de paal. VVW begon fouten te maken. De verdiende goal en voorsprong kwam echter niet voor de gasten. In de 72e minuut sloeg het noodlot andermaal toe. Steffan Vlaming werd ter hoogte van het 16-meter gebied tegen de grond gewerkt. De zwak leidende scheids floot maar bestrafte de overtreder niet. VVW kreeg een vrije trap en Vlaming applaudisseerde en mocht vertrekken. Texel'94 was nu een negental. In 83e minuut kwam VVW op voorsprong (2-1).