Eva van der Linde met de door haar vader gefokte Belle Lady Texel. Succes ook voor Priscilla Noorlander, met Dioniso, gefokt door Kees Kikkert.
Eva van der Linde met de door haar vader gefokte Belle Lady Texel. Succes ook voor Priscilla Noorlander, met Dioniso, gefokt door Kees Kikkert. Foto: DesireƩ Boon

Eigen kweek schittert op dressuurwedstrijd

Texel was goed vertegenwoordigd bij de dressuurwedstrijd in Barsingerhorn. Eva van der Linde en Priscilla Noorlander reden monsterscores met hun op Texel gefokte paarden. Eva liet met Belle Lady Texel de concurrentie ruimschoots achter zich. Met liefst 2 procent los van nummer twee reed ze in de Prix st. George naar een score van 67,7 procent. Haar intermediair I proef werd beoordeeld met 66 procent en leverde een tweede prijs op. Na een wedstrijdpauze heeft de combinatie de stijgende lijn weer te pakken. Vorige week scoorde ze 65,53 procent, een vierde prijs en twee winstpunten in de Lichte Tour. Belle Lady Texel is gefokt door Eva's vader Willem van der Linde. Eva heeft haar 8-jarige merrie zelf opgeleid tot subtop niveau en traint haar paard richting de Grand Prix. De door Kees Kikkert gefokte Dionisos wordt opgeleid door Priscilla. Met de 6-jarige hengst haalde ze in de Z1 liefst zes winstpunten uit twee proeven. Haar proeven werden beloond met 70,29 en 71,18 procent en een voorsprong op de concurrentie van 7 procent. Met haar tweede paard presteerde ze ook niet onverdienstelijk.