Wat ik zeggen wou

'Bekendmakingen'

Gefeliciteerd met het behoud van de 'Bekendmakingen' van de gemeente in de Texelse Courant! En dat geldt ook voor alle lezers. Ten minste, zo interpreteer ik het verschijnen daarvan in de krant van vrijdag 24 oktober. Ik denk dat ik een commentaar op deze onverwachte wending heb gemist. Dit jaar vernam ik, via de berichtgeving in uw krant, dat de gemeente zonder mijn medeweten de bestemming van het terrein rond Hoofdweg 132 had gewijzigd van agrarisch in woonerf. Bij dit Rijksmonument nr. 509358 telt de omgeving belangrijk mee in de waardering van het geheel. Zonder correctie was de toekomst hiervan in gevaar gekomen. Het werd gecorrigeerd. Maar verkeerd en dat zou hetzelfde effect gegeven hebben. De zaak loopt nog bij de Raad van State, maar dat komt wel goed, denk ik. Dus mede dankzij de Texelse Courant!

Het lijkt mij onbegrijpelijk dat deze berichtgeving uit de krant zou worden geamputeerd en alleen ter kennis zou komen via de digitale wereld. Ten minste, als je daarover kan beschikken.

J.G.W. Sieger,

Amstelveen.

Naschrift redactie: Helemaal zeker is het nog niet dat de 'Bekendmakingen' na 1 januari terugkeren in de krant, als Texelse Courant zijn we één van de inschrijvers voor deze rubriek, de gemeente moet nog besluiten of het aan ons wordt gegund.


Personeel TESO steunt Hospice

Jaarlijks schenkt het personeel van TESO een bedrag aan één of meer kleinschalige goede doelen. Dit jaar is gekozen voor de ondersteuning van Hospice Den Helder én Hospice Texel. Beide projecten ontvangen dan ook €500,-.