Eerste ronde prooi Bos en Caspers

Veertien koppels zijn vrijdag begonnen aan het Texels kampioenschap klaverjassen dat weer van start is gegaan. Slechts veertien koppels strijden om de titel. Fenny Caspers en invaller Carlo Bos haalden de hoogste score.

Op de eerste avond waren de verschillen bijzonder klein. Het verschil tussen nummer één en nummer vier was slechts 63 punten. Fenny Caspers miste vaste maat Gerda Veeger, maar vond in Carlo Bos een uitstekende vervanger. Na een rustige start van ruim 1500 punten begon het steeds beter te lopen. Een sterk slot van twee keer ruim 1800 punten was net voldoende voor de winst. Zij behaalden 6985 punten. Anita Kalf en Mirjam Boogerd spelen al jaren mee in het kampioenschap. Zij beginnen er steeds beter in te komen. Zij kwamen slechts 37 punten tekort voor de rondewinst. Kalf en Boogaard speelden wel wat wisselvallig. Twee keer lag de score rond de 2000, de andere twee spelletjes bleef de score onder de 1500 steken. Zij haalden 6948 punten. Regerend kampioenen Peter van Heerwaarden en Cees Vinke bleven goed in het spoor door derde te worden. De start was niet florissant, maar de schade werd gerepareerd in het tweede spelletje van even boven de 2000. De routiniers wisten daarna het niveau goed vast te houden en eindigden op 6931 punten. Hans Westdorp vond vaste clubmaat Jan Zaal bereid om Roel de Zwart te vervangen. Deze heren kennen elkaar door en door. Zij kwamen tot 6922 punten. Eric Jan Geus en Willem Koomen werden vijfde met 6687 punten. Het gemiddelde was met 6358 punten vrij hoog. Er werden 24 marsen gespeeld. De verschillen in het algemeen klassement zijn bijzonder klein. Het verschil tussen nummer één en nummer twaalf is slechts 1017 punten. De volgende ronde wordt gespeeld op vrijdag 28 november.


Tevoko dames thuis tegen onbekende

De dames van Tevoko treden zaterdag aan tegen het onbekende SVU uit Amsterdam. SVU is een studentenverenging, het jonge team heeft van de vier wedstrijden er tot nu toe één gewonnen. Tevoko heeft zes wedstrijden gespeeld en staat net boven SVU. Het belooft een spannende wedstrijd te worden omdat beide teams de punten hard nodig hebben. De Texelse selectie zal bestaan uit: Ivet Former, Joannie Schaapman, Marike Oostra, Liedeke IJdens, Meline Boekel, Monique Leijstra en Connie Joling. De wedstrijd begint om 13.45 uur in sporthal Ons Genoegen.