Deze boet werd prachtig vastgelegd door Janet Brouwer.
Deze boet werd prachtig vastgelegd door Janet Brouwer. Foto: Job Schepers

Koppel Zwezerijnen aan kop bij klaverjascompetitie in Bethel

Klaverjassers Wietske en John Zwezerijnen gaan na twee speelavonden in de competitie bij buurthuis Bethel in Zuid-Eierland aan kop. Carla Jager en Youke Lie volgen op slechts 54 punten, terwijl Trinette Hin en Jan Zaal beslag leggen op de derde plaats.

Per avond worden drie rondes gespeeld. Het duo Zwezerijnen pakte al op de eerste avond met 5351 punten de leiding door tegen André van de Heide en Michel Kuip met 2099 punten de hoogste score van de avond neer te zetten. Carla Jager miste de tweede avond haar vaste maat Joop Jonk, maar Youke Lie maakte dit gemis al snel goed door samen met Carla liefst 5297 punten te scoren. Joop Moerbeek en Marius Smit deden op de eerste speelavond goede zaken door met 5121 punten de tweede plaats te pakken. De tweede speelavond verliep met 4343 punten wat minder, waardoor Moerbeek en Smit uitkwamen op een gemiddelde van 4732 en net de top vijf uit tuimelden. Rie Witte en Jan Koolhof zetten de tweede speelavond op hun naam met 5446 punten. Maar door een slechte start met 3926 punten op de eerste speelavond, moet het gedreven spelende koppel genoegen nemen met een gemiddelde score van 4686. De start van de competitie ziet er veelbelovend uit. Beide avonden kenden een opkomst van 12 koppels en er zijn vijf koppels, die meer dan 5023 punten over drie rondes per speelavond hebben gescoord. De eerstvolgende speelavond is donderdag 13 november, aanvang 19.45 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.


Texelse woldag

In De Wielewaal in De Waal wordt zondag 9 november de Texelse Woldag gehouden. De dag omvat een programma dat begint om 10.30 uur en duurt tot 16.00 uur. Opgave voor workshops (start 11.00 uur en 13.30 uur) kan op de dag zelf.