Een van de bezoekers laat zich verwennen bij het kraampje naast de ingang.
Een van de bezoekers laat zich verwennen bij het kraampje naast de ingang. Foto: Job Schepers

Texel 50+Beurs druk bezocht

Brommobielen, wandelstokken, stervensbegeleiding, maar ook cursussen, vrije tijd en massages. De veelzijdigheid van de eerste 50+beurs in Sporthal Ons Genoegen was groot, evenals de belangstelling.

Bijna veertig bedrijven namen deel aan de beurs, 2.000 bezoekers namen de moeite om een kijkje te nemen. 'Eens even kijken of ze ook een exemplaar hebben waar je alcohol in kunt verstoppen', lacht Frits Langeveld terwijl hij aandachtig rondkijkt bij een kraampje met wandelstokken. In een hoek van de zaal verzorgt Artex achtergrondmuziek op de piano, waardoor er een rustgevende sfeer hangt in de sporthal. Naast de ingang liet een groot deel van de vrouwelijke bezoekers de kans op een gratis voetmassage en een gezichtsbehandeling niet schieten. Een man van rond de zeventig bekijkt de specificaties van een blinkende brommobiel. 'Hij rijdt enorm zuinig. Als je op een gegeven moment de snelweg niet meer op mag, is dit toch een prima alternatief voor hier op Texel. Alleen de prijs houdt me nog wel een beetje tegen', zegt hij kijkend naar het bord met de specificaties. Een uitgeklede versie van het wagentje komt al ruim boven de €12.000. Naast de genoemde zaken konden de bezoekers zich onder meer laten informeren over verzekeren, zorg, gezondheid, energie en coaching. 'Ik heb veel nuttige dingen gezien en gehoord, maar ik was hier vooral als dagje uit. We hebben hier gezellig rondgelopen en na een uurtje hadden we het gezien. Dat is ook prima', vertelt een tevreden bezoeker.


Marathon

Nienke Sieprath en Noemi Frontana hebben zondag allebei de Marathon van New York voltooid. Sieprath had volgens de lijst met uitslagen een eindtijd van 5 uur en 4 seconden en Frontana deed 5 uur, 42 minuten en 7 seconden over de afstand van iets meer dan 42 kilometer. Frontana haalde met haar deelname geld op voor KiKa en Sieprath deed mee voor het KWF Kankerfonds. De Marathon van New York is één van de grootste hardloopevenementen ter wereld met jaarlijks tienduizenden deelnemers.