De Koog viert een doelpunt tegen Zwaagdijk.
De Koog viert een doelpunt tegen Zwaagdijk. Foto: Wouter Kuip

De Koog wint weer

Sv De Koog heeft de uitwedstrijd tegen Zwaagdijk gewonnen. Na een 1-1 ruststand, werd het uiteindelijk 1-3. De Texelse doelpunten werden gemaakt door Robin Schoo, Leon Zijm en Justus Zegel.

De wedstrijd ging aan het begin gelijk op. De Koog kreeg enkele corners tegen, maar wist wel als eerste het net te vinden. In de tiende minuut werd een verzorgde combinatie door de as van het veld, vakkundig afgerond door Robin Schoo: 0-1. Door de laagstaande zon en de tegenwind kwam De Koog er opbouwend niet lekker uit. Daardoor kwamen de gastheren na een half uur op gelijke hoogte: Een middenvelder van Zwaagdijk nam met zijn hand de bal mee, waarna hij fraai inschoot. De scheidsrechter wilde van geen wijken weten en keurde het doelpunt goed: 1-1. De Koog was in de tweede helft scherp gestart, maar had al snel te maken met slordigheden. Slechte passes en moeilijke oplossingen tekenden de wedstrijd. Toch was de instelling beter dan in de eerste helft, waardoor Zwaagdijk naar achteren werd gedwongen. Tien minuten voor het einde scoorde De Koog toch een belangrijke treffer. Na een corner van Robin Schoo kon Leon Zijm in de korte hoek knap inkoppen. Hij droeg het doelpunt op zijn overleden opa: 1-2. In de allerlaatste minuten volgde nog een doelpunt en was de wedstrijd beslist. Een bekeken voorzet van Miko Honingh kwam in het zestienmetergebied en werd door invaller Justus Zegel zwevend binnen gekopt. 1-3 'Dit was geen hoogstaand potje voetbal, maar ik denk dat we over de hele wedstrijd gezien de verdiende winnaar zijn. Als het voetballend stroef gaat, moeten de ruggen krom. Dat hebben ze laten zien', analyseert coach Marcel Ris. Volgende week gaat De Koog voor de derde zege op rij. Dit moet gebeuren tegen hekkensluiter Callantsoog. Aanvang 14:00 uur.

Verlies Tevoko

De dames van Tevoko konden het niet redden tegen Clam Dycke uit Krommenie. Doordat er met drie reserve speelsters werd gespeeld begon de wedstrijd niet goed, maar gaandeweg kregen de dames meer vat op het spel, maar dat was niet voldoende. De wedstrijd ging verloren met 4-0.

Met Meline Boekel (dames 2), Tessa Huitema (dames 5) en Leonie Penninga (oproepkracht) naast Marike Oostra, Ivet Former en Connie Joling begon Tevoko aan de wedstrijd. Bij een stand van 7-6 kwam Clam Dycke aan service en Tevoko had moeite met de geplaatste services.De eerste set ging eenvoudig verloren met 25-12. De tweede set werd verloren met 25-17, dit was ook de stand van de derde set. Tevoko begon de vierde set met een iets gewijzigde opstelling en dit pakte goed uit en Tevoko nam een voorsprong. Clam Dycke bleef vechten voor elke bal en kwam weer gelijk op een stand van 18-18. Bij een stand van 24-21 kwam Tevoko terug tot 24-24. Helaas maakte Tevoko vervolgens twee fouten op rij en hierdoor ging de setwinst naar Clam Dycke (26-24). Door de nederlaag is Tevoko gezakt naar een tiende positie.