Darters Kombuis blijven droog

Eetcafé De Kombuis stond vorige week in het water, maar de darters van TDO Texel die zaterdagavond het 'Oudeschild 501 open' speelden, hielden de voeten droog. 'Ons toernooi viel niet in het water.'

Spannend was het aanvankelijk wel, menig darter vroeg zich af of de eerste wedstrijd van de Texelse Dart Organisatie wel kon plaatsvinden in het café aan de haven na de storm van afgelopen week. Het water had op de haven erg hoog gestaan en eetcafé De Kombuis had het nodige water naar binnen gekregen. Maar bij aanvang van het toernooi was daar niets meer van te merken en konden de deelnemende drie dames en zeventien heren er een mooi toernooi van maken.

Er werd gespeeld in vijf poules van vier spelers, waarvan de beste twee spelers door gingen naar de winnaars ronde. De twee verliezende spelers uit de eerste ronde maakten in de herkansingsronde alsnog kans om een prijs in de wacht te slepen. Jim Kossen, die in de eerste ronde nog moeite had om zijn dubbels te raken, wist uiteindelijk de eerste plaats voor zich op te eisen ten kosten van Mischa Witte die genoegen moest nemen met de tweede plaats. In de wedstrijd voor de derde en vierde plaats tussen Wim de Kort en Robert van de Werken, wist Wim de Kort met de op een na hoogst mogelijke finish van 167 beslag te leggen op de derde plaats.

In de Winnaarsronde waren de wedstrijden ook erg spannend, met hoge scores en veel 180 scores. Martin Imhoff en Marc Prins speelden een mooie wedstrijd tegen elkaar maar konden beiden niet doordringen tot de finales. Voor Marcel Verhagen, Michel van Roon, Jeroen Schouwstra en Piet Grisnich liep het het beter af, deze spelers kwamen dan ook uiteindelijk tegen elkaar uit in de halve finales. De eerste halve finale ging tussen Michel van Roon en Marcel Verhagen. De laatste wist hier te winnen en een plaats in de finale te bemachtigen. De andere halve finale ging tussen de sterk spelende Piet Grisnich en Jeroen Schouwstra. Piet Grisnich moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Jeroen Schouwstra die daarmee doorging naar de finale. De finale was van hoog niveau, scorend waren beide finalisten erg goed maar Jeroen Schouwstra wist net iets eerder als Marcel Verhagen de dubbels te vinden en pakte daarmee de overwinning. In de wedstrijd om de derde en vierde plaats was het Piet Grisnich die wist te winnen van Michel van Roon.

Het volgend open toernooi dat TDO Texel organiseert, wordt gehouden op de vakantiepark De Bremakker op 15 november om 20.00 uur. Opgeven hiervoor kan via texeldarts@gmail.com