Damclub mazzelt langs Haarlem

Een beetje mazzel moet je soms hebben, en als het op drie borden tegelijk meezit hoor je geen Texelse dammer klagen. Ze versloegen hun opponenten uit Haarlem zaterdag met 5-3.

De Texelse dammers zijn het seizoen in de provinciale hoofdklasse wat stroef begonnen. In de eerste ronde was het tegen SNA uit Heerhugowaard qua slagzetten en combinaties aan alle borden raak en was het netto resultaat voor beide ploegen een keurige 4-4. Afgelopen zaterdag kwam een ten opzichte van vorig jaar (7-1 voor Texel) danig versterkt Haarlem op bezoek en was het vertrouwen in een goede afloop niet al te groot. Eerst liep Vic Voskuils tegenstander aan bord één in een vederlichte combinatie die geen eer aan zijn speelsterkte, noch aan de partij tot dan toe deed. En die voorsprong bleef intact doordat Jos de Wolf en Adrie de Jong met veel kunst- en vliegwerk hun ruïnes toch nog de veilige remisehaven binnen wisten te slepen. De enige Texelaar die wellicht meer had verdiend was Piet Bakelaar; vanaf het begin ging er meer dreiging uit van zijn stand en zag het er ook allemaal prima verzorgt uit. Helaas viel er geen fataal lek in de stelling van zijn tegenstander te prikken zodat ook daar tot remise werd besloten en Texel licht besmuikt de Haarlemmers met een 5-3 nederlaag naar huis stuurden.

In de interne competitie van damclub Oosterend/Texel haalde Bakelaar wel loon naar werken; bijna al zijn partijen zette hij in vloeiende stijl om in winst, en in de strijd met titelverdediger en naaste concurrent Voskuil deelde hij de eerste tikken uit. Na veel atypisch gemanoeuvreer leek laatstgenoemde comfortabel aan de leiding te gaan in de onderlinge partij. Bakelaar speelde echter met een reeks krachtzetten naar een onpareerbare slagwending en doorbraak toe, zodat Vic niet veel anders restte dan zijn eerste nederlaag van het seizoen te incasseren. De eerste nederlaag in een reguliere partij, want bij het sneldamtoernooi waar het seizoen mee opende, werd hij ook al hardhandig van het bord getikt door Cees Vinke. Dinsdagavond wordt de strijd om de Texelse titel weer hervat in de Bijenkorf.


Hugo Groothuis wint TopGolfHolland

Hugo Groothuis heeft zondag de finale van de TopGolfHolland Tour gewonnen. Met een mooie score van 75 slagen behaalde Hugo op Golfbaan Het Rijk van Nijmegen de eerste plaats. Het was een spannende wedstrijd waarbij drie spelers lange tijd gelijk opgingen. Met birdies op hole 16 en 18 wist Hugo uiteindelijk de finale te winnen.