Texel'94 zakt naar middenmoot

Texel'94 is in de thuiswedstrijd tegen directe concurrent Winkel niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Hierdoor zakt de ploeg af naar een plaats in de middenmoot. Jeroen Bakker scoorde het doelpunt aan Texelse zijde.

De aanvalslinie van de gastheren ging ietwat slordig om met de geboden kansen.

Texel'94 ontbrak het aan een koele afmaker in de voorste gelederen. Het herstel van spits Dennis Daalder verloopt overigens voorspoedig.

De aanvaller vertoonde zich zondagmiddag weer zonder krukken langs de lijn. Sander de Haan, Lesley Koning, Jesper Arkenbout en Ralph Slik hadden het vizier niet op scherp.

Hun schoten gingen over en naast de goal of werden door de stugge defensie van de gasten onderschept door resoluut en degelijk ingrijpen.

De Texelaars waren in de eerste helft de bovenliggende partij en speelden bij fases verzorgd voetbal. De bezoekers moesten het hebben van een enkele counter. Mede door de snelle en behendig spelende spitsen moest de verdediging van de gastheren alert blijven.

Omstreeks de twintigste minuut tikte Joren Bakker de bal goed door naar Steffan Vlaming. Hij faalde echter in de afwerking. Een der Winkeler spitsen miste in het vervolg een mooie kopkans.

Ondanks het missen van kansen, was er voor het publiek sprake van een levendige aantrekkelijke wedstrijd. Joren Bakker, die vorige week zijn rentree maakte op het hoogste niveau, brak de ban.

Van dichtbij was hij er als de kippen bij om de openingstreffer te scoren(1-0). Kort voor rust kroop Texel'94 door het oog van de naald. Een der Winkeler aanvallers kopte de bal tegen de paal van een verlaten Texels doel, zodat de thuisploeg met een voorsprong kon gaan rusten.

De eilanders begonnen rustig aan de tweede helft. Toch kreeg Sander de Haan al in de 51-0ste minuut een kans om de score op te voeren. Het zat weer niet mee, de bal verdween naast de goal.

Zoals altijd in het voetbal, viel het doelpunt aan de andere kan. In de 66-ste minuut kwam Winkel op 1-1. Texel '94 leek even licht aangeslagen. De ploeg kreeg echter niet het niveau van de eerste helft te pakken.

Enkele minuten later werd een poeier van Ralph Slik door de defensie van Winkel geblokt en tot corner gepromoveerd. Het spel van de Texelaars werd in een verdere fase te haastig en onzuiver.

In de slotfase van de wedstrijd hadden Sander de Haan en Jeroen Vlaming, die was ingevallen voor broer Steffan, nog kansen die eigenlijk niet gemist mogen worden. Komende zondag speelt Texel'94 de uitwedstrijd tegen Woudia in Westwoud.