Leon Zijm zet een tackle in.
Leon Zijm zet een tackle in. Foto: Job Schepers

Simpele zege De Koog

SV De Koog heeft de wedstrijd tegen Kaagvogels uit Kolhorn met 4-2 gewonnen. De thuisploeg gaf een 2-0 voorsprong uit handen, maar kreeg de hekkensluiter van de vijfde klasse in de tweede helft alsnog op de knieën.

De Kaagvogels hadden tot nu toe pas twee punten behaald en het vertrouwen in een goed resultaat was dan ook groot. Vanaf de eerste minuut was De Koog de bovenliggende partij al was het van beide kanten slordig. Na ruim een kwartier kopte Robin Schoo de 1-0 tegen de touwen en nog geen tien minuten later viel ook de 2-0. Leon Zijm ging in het strafschopgebied makkelijk naar de grond. Peter Koorn verzilverde de toegekende strafschop. Er leek dus geen vuiltje aan de lucht. De thuisploeg liet ziet zich echter zakken en werd gemakzuchtig. Nadat het eerst nog een paar keer goed was weggekomen werd het tien minuten voor rust 2-1. De Koog was de weg volledig kwijt en liep mokkend over het veld. In de blessuretijd viel de gelijkmaker, zodat de thuisploeg met een ontevreden gevoel de kleedkamer opzocht.

Het kwartier pauze deed de Kogers duidelijk goed, want na rust werd de wedstrijd goed opgepakt. Pas in de 74-ste minuut maakt Ben Daalder de 3-2. Hiermee was het verzet van de Kraanvogels definitief gebroken. Mokkend op elkaar en de scheids vergaten ze te voetballen. Ondanks de makkelijk gegeven strafschop had de uitploeg overigens niets te klagen. Meerdere keren werd De Koog onterecht terug gevlagd voor buitenspel en door het eigen spel maakte de Kaagvogels nergens aanspraak op. Nadat de bal via Coen Slot in de 94-ste minuut nogmaals in het doel verdween, schopte de doelman van de tegenstander de bal onsportief over de hekken de bossen in.

Dramatisch begin voor Zwaluwen

ZDH heeft zondag een geflatteerde nederlaag geleden tegen koploper GeelZwart'30.

In 't Zand hadden de Zwaluwen na een 3-1 achterstand bij rust lange tijd uitzicht op een gelijkspel, maar werd het door twee doelpunten in de slotfase nog 5-2. Het begin was dramatisch voor ZDH. Na twintig minuten stond het al 3-0. Na een half uur en goed voorbereidend werk van Jonas Leenhouts en Hidde Struick was De Bruijn succesvol. Het was zijn 75ste competitiegoal voor ZDH. Direct na de thee was GeelZwart'30 dicht bij een vierde treffer. Keeper Daniël Bakker kreeg op de doellijn echter hulp van Guido Boogaard. Daarna herpakte ZDH zich. Opeens was er de wil om te winnen. GeelZwart'30 kwam nauwelijks nog aan aanvallen toe, terwijl ZDH een paar keer dicht bij de aansluitingstreffer was. Die viel een kwartier voor tijd, nadat invaller Kenny Witte in het strafschopgebied onderuit ging en de scheidsrechter tot woede van de gastheren een penalty toekende. Specialist Jelmer Bomas schoot via de handen van de keeper raak.

In het laatste kwartier kreeg ZDH kansen op de gelijkmaker. Bomas schoot een paar keer van afstand op doel, maar het dichtst bij een treffer was nog Guido Boogaard. Een valpartij van Bomas in het strafschopgebied was volgens de scheidsrechter geen strafschop waard. In de laatste minuten nam ZDH alle risico en profiteerde GeelZwart'30 nog tweemaal van de ruimte die daardoor ontstond.