De winkel in het voormalige pand van Moerbeek blijft zeker tot 1 januari open.
De winkel in het voormalige pand van Moerbeek blijft zeker tot 1 januari open. Foto: Job Schepers

Meubelzaak loopt als een trein

Toen Woonhuys Moerbeek in april failliet ging, nam Faillissementsverkoop van Nico & Nico van Hunnik de inboedel over van de curator. Binnen korte tijd waren de afgeprijsde meubelen verkocht, de zaak zit er nog steeds. Hoe kan dat?

Faillissementsverkoop heeft nog een aantal zaken door het hele land. Het bedrijf koopt de meubels van failliete zaken op en verkoopt die tegen stuntprijzen.Doordat er een groot depot in Groningen staat, kunnen er steeds nieuwe meubelen geleverd worden aan de zaak aan de Maricoweg. 'Met name huisjeseigenaren en eigenaren van vakantieparken komen hier regelmatig kijken. We zijn een mooi adres om de inboedel van de huisjes eens grondig te vernieuwen. Maar ook andere Texelaars en toeristen komen hier over de vloer. Van de week hebben we nog een bankstel verkocht aan mensen uit Groningen. Ook die spullen brengen we langs', vertelt één van de verkopers. In de zaak lopen mensen af en aan, over drukte hebben de verkopers niet te klagen. 'Op dit moment is het de bedoeling dat we 1 januari vertrekken, maar je weet het in ons beroep nooit. Wie weet blijven we nog wel langer, dat is ook aan Nico en Nico. Wij doen ons werk en daarbij moet je zorgen dat je de collectie regelmatig vernieuwt en komt met nieuwe spullen. Dat is wat de klanten willen. Je moet niet maanden lang het zelfde spul in de winkel hebben staan. Dat laatste gebeurt hier sowieso niet, daar wordt teveel voor verkocht', vervolgt de medewerker.


Bij Jef stijgt zeven plaatsen in Lekker

Culinaire verwennerij Bij Jef in Den Hoorn is in de nieuwe Lekker 2015 gestegen van de 63ste naar de 56ste plaats. Het restaurant van Jef Schuur en Nadine Mògling blijft daarmee stijgende in de landelijke Top 100 van de toonaangevende Lekker. Bij Jef maakte in 2012 voor het eerst zijn opwachting in de Top 100, toen op de 81ste plaats. De restaurantgids ligt vanaf deze week in de winkels. Het Hoornder restaurant heeft sinds 2008 een Michelinster en scoort al jaren op hoog niveau in meerdere restaurantgidsen.