De Marels wint van koploper

De U16 van De Marels heeft met een miniem verschil van 38-39 gewonnen van koploper KTC uit Overveen.

De basketballers kwamen aanvankelijk moeilijk op gang en stonden na zes minuten al met 12-2 achter. De spelers hadden een week geleden nog een grote overwinning van 100-17 geboekt tegen een mindere tegenstander, waardoor het lastig was scherp tegen een sterke tegenstander te spelen. Aan het einde van het eerste kwart was de stand teruggebracht naar 16-12 in het voordeel van KTC. De thuisploeg liep in het tweede kwart verder uit naar 24-19, maar daarna kwam Zino Tanod op stoom. In het derde kwart pakte hij negen punten en in het vierde kwart liefst elf punten, waardoor de voorsprong van KTC slinkte. Zino was daarmee goed voor de gehele Texelse score in de tweede helft. De thuisploeg zette op een gegeven moment dubbele bewaking op Zino, maar dat belette hem niet om te scoren. In de laatste minuut van de wedstrijd besliste hij de wedstrijd in het voordeel van De Marels door eerst een driepunter te maken en daarna nog eens te scoren met behulp van een onderschepte bal. Het lukt de tegenstander daarna niet meer om de bal in bezit te krijgen, waarna de overwinning voor De Marels is.

Het team was bijna voltallig en werd geleid door gelegenheidscoach Dave Tanod. Volgens De Marels werd er goed gefloten in de sfeer van de wedstrijd, waardoor het een 'mooie en eerlijke wedstrijd werd'. De U16 heeft volgende week vrij en komt over twee weken weer in actie.?