Nieuw meldpunt Veilig Thuis.
Nieuw meldpunt Veilig Thuis. Foto: Natalie Hanssen

Vragen bij Sociaal Team Texel

Heeft u vragen voor ondersteuning op het gebied van welzijn, zorg, jeugdhulp, uitkeringen & bijzondere bijstand, langer zelfstandig wonen en gezinsrelaties? Dan zijn er verschillende mogelijkheden.

Bij veel van deze vragen kunt u wellicht via hulp van mensen uit uw directe omgeving al zelf tot een goede oplossing komen. Daarnaast kunt u ook altijd ondersteuning vragen in uw eigen dorp bij de dorpswerkers of het maatschappelijk werk van Texels Welzijn.

Komt u er zo niet uit, of heeft u vragen op het gebied van jeugdhulp, werk, uitkeringen & bijzondere bijstand, financiële problemen, dagbesteding of begeleiding bij het organiseren van het dagelijks leven? Dan kunt u vanaf 1 januari 2015 terecht bij het nieuwe Sociaal Team Texel. Daar bekijkt u samen met een medewerker of een persoonlijk gesprek noodzakelijk is. Als dat zo is komt een medewerker voor dat gesprek bij u thuis op bezoek.

In dat gesprek gaat u vervolgens samen op zoek naar oplossingen, soms door inschakeling van mensen uit uw directe omgeving of andere vrijwilligers. Als dat niet lukt, zorgt het sociaal team voor professionele ondersteuning op maat (een zogeheten maatwerkvoorziening). Dat gebeurt op basis van één plan voor u en uw familie. Contactgegevens, openingstijden en meer informatie over het sociaal team kunt u vinden via www.texel.nl of verkrijgen via het telefoonnummer

14 0222.van de gemeente Texel.


Cliëntondersteuning


U mag altijd iemand meenemen naar het Sociaal Team Texel of een zogeheten keukentafelgesprek van de dorpswerkers om u te helpen. Als u niemand in uw omgeving heeft om mee te nemen of u wilt professionele hulp dan is dat ook mogelijk. Medewerkers van de organisatie MEE kunnen u bijvoorbeeld helpen de informatie die u tijdens een gesprek krijgt te ordenen zodat u daarna begrijpt welke keuzes u heeft. Daarnaast zijn er getrainde vrijwillige ouderenadviseurs die u kunnen helpen tijdens het gesprek. Bij het Sociaal Team Texel kunt u informatie krijgen over deze cliëntondersteuning.