Informatiebijeenkomst Waterrijk De Cocksdorp in Eierlandsche huis

In het Eierlandsche huis in De Cocksdorp wordt dinsdag 28 september een presentatie gegeven over Waterrijke perspectieven De Cocksdorp. De bijeenkomst start om 20.00 uur.

'Met veel inzet werken we met een groep vrijwilligers al enige tijd aan een groots project met het thema 'water'. Hiermee willen we De Cocksdorp voor bewoner, ondernemer én toerist interessant maken en houden. In samenspraak met onder meer de gemeente, de dorpscommissie, de ondernemersvereniging en het Hoogheemraadschap zijn we bezig hier invulling aan te geven', laat de projectgroep Water de Cocksdorp weten. In het plan wordt het aangezicht van het dorp stevig onder handen genomen. Zo moet er een educatief ingericht plein komen op de plaats waar nu de midgetgolfbaan zit en zijn er plannen voor een brede trap over de waddendijk. Aan de andere kant van de dijk zijn plannen voor een steiger die een stuk het wad over loopt. Het plein van de midgetgolfbaan moet aangekocht worden door de gemeente.

De gemeenteraad beslist hier woensdag over tijdens de gemeenteraad. De politiek is positief gestemd over de plannen, al zijn er nog wel wat hobbel in de weg die eerst geëffend dienen te worden. Op het plein moeten namelijk ook parkeerplaatsen komen. De plaats daarvan zorgt nog voor discussie. De eigenaresse van een praktijk aan de Kikkertstraat 34 (grenzend aan het plein) is bang voor overlast voor het achtergelegen gedeelte dat verhuurd wordt als woning. De politiek spoorde de partijen aan om er samen uit te komen.

Bij de laatste Commissievergadering vroeg Cees Hoogerheide (Sterk Texel) zich af hoe het zat met de informatieverstrekking naar de bewoners. Arnold Langeveld van de projectgroep antwoordde toen al dat de bijeenkomst zeer binnenkort zou plaatsvinden omdat zij het ook van belang vinden dat alle inwoners van De Cocksdorp tevreden zijn met het plan.