Is dit normaal?, vraagt Gosse Kruger over de roos die in twee kleuren bloeit.
Is dit normaal?, vraagt Gosse Kruger over de roos die in twee kleuren bloeit. Foto: Gosse Kruger

Ondanks regen goede bezetting tijdens eerste crossloop

Ondanks de regen waren er toch nog 64 hardlopers naar de Dennen gekomen voor hun hardlooprondes bij de Fonteinsnol. En door de nattigheid bleek het parcours vooral zwaar te zijn.

De jeugd t/m 12 jaar liep hun vertrouwde rondje aan de andere kant van de Westerslagweg. Daan Roosenschoon uit Eersel wist veruit als eerste over de finish te komen in een nieuw parcoursrecord van 3.26. Lyam Binsbergen uit Zwammerdam werd tweede in 4.04 en Ruben van der Voort uit Den Burg was derde in 4.11. Bij de meisjes was Maartje Roosenschoon eerste in 4.15, zij werd gevolgd door Imme van der Kerkhof in 4.35 en Berber van der Duim werd keurig derde in 4.39. De 1700 meter was een prooi voor Dennie Banda uit Den Hoorn in 6.42, Jasmijn Baptist was het enige en dus snelste meisje in 8.57. Ook bij de 2935 meter waren er drie deelnemers. Tjalle den Ouden rondde deze afstand in 11.50, een tijd waar hij heel blij mee was. Eduard Garritsen zette 15.47 neer en Maria Delgrosso uit Grouw klokte 23.19 en was hiermee snelste dame.

Tijdens de eerste cross wordt er een ronde van ruim 5.4 km uitgezet, die je één, twee of drie keer lopen kan. Als je het laatste doet heb je ruim 10 Engelse Mijlen gelopen. Helaas waren er mensen in de Dennen geweest die na het uitzetten van de route, zaagselpijlen hadden gewist en linten hadden weggehaald of omgezet, zodat met name snelle lopers van de overkant de fout in gingen. Heel vervelend voor de organisatie, die er op dat moment ook weinig aan kon doen. Zodoende kloppen niet alle tijden helemaal; er zijn hier en daar wat extra kilometers gelopen.

Eerste op de 5400 meter was de twaalfjarige Niels van Tuil uit Burghaamstede in 24.18. Op het laatst wist hij Franck van den Broeck (24.19) er uit te sprinten. Vader Paul van Tuil werd derde in 24.23. Snelste dame was Floor ter Burg uit Wieringerwaard in 28.12. De wedstrijd over 10.8 km werd gewonnen door David Schild uit Den Burg in 42.55. Laurien Bakker was met haar 1.02.35 de snelste dame. En de 10 E.M. werd gewonnen door Frits van der Gracht die zijn zoon Maikel wist te verslaan. Frits klokte 1.08.54, Maikel scoorde 1.09.28. Er waren geen dames die zich aan deze lange afstand waagden. De volgende cross is op 2 november wederom bij Bos en Duin aan de Bakkenweg. De volledige uitslag is te lezen op www.avtexel.nl.


Oranje linten voor Milou Kooiman

De Texelse amazone Milou Kooiman reed met haar pony Wild Passion een dressuurwedstrijd bij Manege de Eenhoorn in Blokker. Tijdens de wedstrijd behaalde ze twee oranje linten en twee winstpunten.

De eerste proef behaalde ze 62,25%, daarna zette de stijgende lijn door en klommen ze naar een puntentotaal van 64,36%. Met twee oranje linten en twee winstpunten sloten ze de wedstrijddag af.

Ook Stans Plaatsman reed afgelopen weekend een wedstrijd aan de vaste wal. In Anna Paulowna reed ze met haar pony Bargerhof's Ivrin een winstpunt in de klasse M1.