Deelnemers aan de Wintertijd Challenge Texel in 2013.
Deelnemers aan de Wintertijd Challenge Texel in 2013. Foto: Jeroen van Hattum

Sporten voor Spieren voor Spieren

In de nacht van zaterdag op zondag wordt komend weekend - als de klok weer een uur teruggaat - op twee plekken op Texel gesport voor Spieren voor Spieren.

De Wintertijd Challenge Texel wordt voor de derde keer gehouden en in De Koog houdt de jeugdclub voor de eerste keer een nachtloop door het duingebied.

Wintertijd Challenge Texel wordt net als voorgaande jaren gelopen vanaf De Lindeboom op de Groeneplaats in Den Burg naar De Bremakker aan de Tempelierweg. Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 10 en 16 kilometer. Er is geen vaste starttijd, de organisatie hoopt dat iedereen zijn of haar looptijd dusdanig inschat dat hij of zij om 3.00 uur (het moment dat de klok teruggaat naar 2.00 uur) bij De Bremakker is. Deelname kost €15,-. De opbrengst gaat naar Spieren voor Spieren dat zich inzet voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van kinderen met spierziekten. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website http://wintertijdchallenge.nl. Het exacte adres is wintertijdchallenge.nl/challenge/texel-in-beweging-voor-spieren-voor-spieren. Meer informatie via wtctexel@hotmail.com of Berry Koning, tel 06-23184179. De voorgaande jaren deden rond de honderd deelnemers mee en de organisatie hoopt dat aantal te overtreffen. Na afloop zijn er bij De Bremakker bitterballen. Texeltours brengt de deelnemers terug naar de Groeneplaats. Een select groepje fietst een aangepast traject van een uur op de mountainbike. In verband met de veiligheid wordt alleen groepsgewijs met een beperkt aantal mensen gestart. GeĂ¯nteresseerden kunnen aanvullende informatie krijgen via wtctexel@hotmail.nl.

De nachtloop in De Koog start zaterdagnacht om 2.00 uur bij Kaapsnol tegen de receptie van Kogerstrand. Het inschrijfgeld bedraagt vijf euro en dat gaat eveneens naar Spieren voor Spieren. Deelnemers krijgen een stempelkaart en maken daarna een wandeling van 2,5 kilometer. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via jeugdclubdekoog@gmail.com met vermelding van naam en het aantal deelnemers. Na afloop staat er wat lekkers klaar in Kaapsnol. 'Mensen kunnen meedoen voor zichzelf, maar ook met een groep vrienden of het gezin.'