Leonie van Schaik in de prijzen bij SGW

Een tweede en twee keer een eerste plaats. Mooie resultaten voor amazones Leonie van Schaik en Mariska Witte op landgoed Molecaten waar dit weekend SGW Hattem werd verreden. Ze kwamen aan de start in de klasse M en L paarden. Voor beiden stonden er drie onderdelen op het programma.

Het eerste onderdeel, de dressuur, leverde Van Schaik een derde plaats (183 punten) en Witte een eerste plaats (202 punten) op in het tussenklassement. In het springparcours wisten beide combinaties foutloos rond te komen. Nu was het voor Witte slechts een kwestie van foutloos de cross door komen om het oranje lint mee naar huis te nemen. De cross was echter pittig en technisch. Witte en haar schimmel Cyrana gingen goed van start. Echter een plotseling overstekende toeschouwer zorgde ervoor dat Cyrana niet meer gefocust was op de hindernis en daardoor weigerde. Daarna wist Witte de cross zonder fouten te vervolgen maar maakte geen kans meer op een podiumplaats. Van Schaik en Texel Consensus startten in de klasse M. Ondanks dat dit pas de tweede keer, was dat ze op dit niveau van start gingen wist de combinatie met overtuiging de hindernissen te nemen. Afsprongen gevolgd daar smalle hindernissen maakten het lastig maar Van Schaik stuurde er vakkundig doorheen. Ze finishte binnen de tijd en sleepte hiermee een knappe tweede plaats binnen. Milou Kooiman startte zondag een dressuurwedstrijd aan de vaste wal met haar pony Wild Passion. Ze wist in de klasse Z2 te overtuigen en pakte twee keer de eerste plaats met 63,75 procent en 65,64 procent.


Winst Gerdi Reijers en Antoine Kersten

Op De Texelse is zondag de laatste grote wedstrijd van het seizoen gehouden. Traditiegetrouw is dit het Mixed Foursome kampioenschap. De winst ging naar het duo Gerdi Reijers en Antoine Kersten.

In deze spelvorm, waar een dame en een heer als team om en om spelen, voegt de wederzijdse afhankelijkheid in het spel een extra dimensie toe. Reijers en Kersten maken hun favorietenrol waar. Met een strakke ronde in 81 slagen blijven ze de nummer twee ruim voor. In de categorie met handicapverrekening wint het goede spel van het paar Agnes van Rijkom/Vernon Hughes. De duo`s Lot van Schelt/Alain Hirschler en Dieuwke Wiersma/ Floris-Jan Zwaag delen de 2de plaats.