GVT blijft mogelijk bestaan door

komst kandidaat-bestuursleden

De toekomst voor de met opheffing bedreigde Gymvereniging Texel ziet er opeens weer zonniger uit.

Bij de interimcommissie die de club al anderhalf jaar bijstaat, hebben zich vijf mensen gemeld als kandidaat-bestuurslid. Volgens Albert Hoven, lid van de interimcommissie, zijn deze week gesprekken met de kandidaten gevoerd en waren dat positieve gesprekken.

De gesprekken kwamen op gang, nadat de commissie begin deze maand het advies had gegeven de 95 jaar oude vereniging op te heffen. Een van de knelpunten was dat het maar niet lukte om nieuwe bestuursleden te vinden. Volgens Hoven zijn de kandidaten mensen die zich betrokken voelen bij GVT en de club niet verloren willen laten gaan. Namen zijn nog niet genoemd. In een bericht aan de leden op de site van GVT stelt de commissie dat de kandidaten de continuïteit van de vereniging willen waarborgen.

De deze week ontstane situatie verhindert niet dat er donderdag 23 oktober een algemene ledenvergadering wordt gehouden waarbij opheffing van de vereniging als punt op de agenda staat. Volgens Hoven kon die vergadering statutair niet meer worden afgelast. De interimcommissie wil op 23 oktober verduidelijking geven over de kandidaatstellingen voor een eventueel nieuw bestuur. De vergadering vindt vanaf 20.00 uur plaats in De Buureton in Den Burg.

Mocht tijdens de algemene ledenvergadering blijken dat GVT moet blijven bestaan, dan kunnen de leden op een volgende vergadering op donderdag 30 oktober het nieuwe bestuur voor GVT kiezen. Hoven toonde zich desgevraagd positief over de ontwikkelingen van de afgelopen dagen. De commissie had eerder gesteld dat GVT op de huidige wijze niet kon voortbestaan (het ledenaantal begon terug te lopen en er vervielen lessen), maar tegelijkertijd de hoop uitgesproken dat een doorstart mogelijk zou moeten zijn.