Brief uit 2006 wijst al op status monument

Eigenaars van een beschermd archeologisch monument, zoals de familie Veeger van het perceel aan de Kleiweg, hebben al in 2006 een brief ontvangen van de Rijksdienst voor Oudheidkundig Bodemonderzoek (ROB) waarin dit werd gemeld.

De ROB startte in 1999 met de actualisering van het monumentenregister. Over rijksmonumentnummer 46040, het perceel aan de Kleiweg, zegt het ROB in de brief van 2006 dat 'de huidige begrenzing van het beschermde monument gehandhaafd kan blijven'. De brief is voorzien van twee kaarten, waarop duidelijk is te zien om welk perceel het gaat. Er staat verder dat voor elke verstoring of wijziging van het monument de eigenaar verplicht is een vergunning aan te vragen. Bijgevoegd is ook de Richtlijn Vrijstelling Vergunningplicht, waarin staat dat normale (landbouw)activiteiten en kleine bodemverstoringen zonder vergunning zijn toegestaan. De verstoring mag plaatsvinden tot een diepte van dertig centimeter onder het maaiveld, met dien verstande dat altijd een vergunning nodig is voor onder meer 'het ophogen of verlagen (egaliseren) van het terrein'. Een kopie van de brief is in bezit van de redactie.


Wad en duin

Menvereniging Wat en Duin organiseert een mencursus van beginners en gevorderden. De cursus wordt gegeven door Piet Beers in manege Akenburg en gaat door bij voldoende deelnemers. Het is tijdens de cursus tevens mogelijk om het koetsiersbewijs te halen. Opgeven kan tot november. Voor verdere inlichtingen kan contact opgenomen worden met Piet Beers, 314563.


Herfstmarkt

In het Eierlandsche huis in De Cocksdorp wordt zondag 19 oktober een herfstmarkt gehouden. Er zijn nog enkele marktplaatsen vrij. Deze kunnen gereserveerd worden via 0222316507 of via het-eitje@hotmail.nl. De markt duurt van 13.00 uur tot 18.00 uur.


Ontbijt

In de bovenzaal van Jan en Paula aan Keesomlaan 4 wordt donderdag 23 oktober om 9.00 uur een vrouwenontbijt gehouden. Iedereen is welkom. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via tel.313355, 3154 of 320114. Zaterdag 25 oktober is het mannenontbijt. Aanmelden is mogelijk via 313770 of 320114.