Zestien bokbieren op Koger Bokke Ronde

In De Koog wordt zaterdag 18 en zondag 19 oktober het tiende bokbierfestival gehouden. Tijdens de Koger Bokke Ronde kunnen in vier cafés zestien verschillende bokbieren worden geproefd.

Het ooit door Hans Glandorf opgezette festival kent een trouwe schare fans. Na het afhaken van de Koger café's benaderde organisator Paul van Dijk vier horecabedrijven in het zogeheten duindorp-rondje. 'Door het verwachte mooie weer zal dat absoluut geen straf zijn', meldt Van Dijk. Te proeven zijn zestien verschillende bokbieren en zestien bijpassende hapjes.

In Quinty's in de Dorpsstraat zijn dat de Brand dubbelbok, de Gouverneur dubbelbock, de IJbok en de Jopen vier granenbok van Quinty's. Via pad Opduin bereiken de deelnemers paviljoen 't Strand (paal 19,5). Daar kan men proeven van Amstel Bock, Texels stormbok, Zondebok en Wilde bok. Over de zeereep vervolgt de Bokke Ronde naar hotel restaurant Noordzee. Daar worden Texel bok, de Barbar, Leute en La Chouffe 6666 getapt. Ten slotte loopt men over de Badweg via de Dorpsstraat naar Ribhouse The Talk of the Town, voor een glaasje Ezelbok, La Trappe, Tarwebok en de winnaar van 2013 de IJsselbock. De route kan ook omgekeerd worden gelopen of verspreid over twee dagen.

De proeverijtjes beginnen op beide dagen om 12.00 uur, een proeverijtje van vier bokkies met vier hapjes kost €10,-. De proever krijgt een scoreformulier om de bokken te beoordelen op kleur, geur en smaak.