Motorrijders houden toertocht over Texel

Voor Texelse motorrijders start zondag 19 oktober om 14.00 uur de toerrit over het eiland. De rit begint op het parkeerterrein naast (Volvo)Garage Grisnigt. Verzamelen vanaf 13.30 uur.

De rit is omgeven met traditie en nostalgie. Zo reed er vorig jaar een groep oudgedienden mee, motorrijders die veertig jaar geleden ook al met elkaar de weg op gingen. Op het jaarlijkse treffen, ter afsluiting van het motorseizoen, worden ervaringen uitgewisseld en kan men elkaars machines bewonderen. De rit, georganiseerd door Harry Bakker, gaat via een route die beslist niet alledaags is. Eigenaars van klassiekers zijn welkom, zoals ook rijders met moderne machines welkom zijn. Aan het eind is een koffiestop.


Bos en Duin

crosslopen van start

De eerste Bos en Duincross van dit seizoen wordt gehouden op zondag 19 oktober.

Net als vorig jaar is er een langere afstand dan de andere zeven crossen. Er is een ronde van ongeveer 5350 meter uitgezet die je één, twee of drie keer lopen kan. Wie drie ronden loopt heeft ongeveer tien Engelse mijlen in de benen zitten. Voor de jeugd van 13 t/m 16 jaar is er een rondje van ongeveer 1700 meter. De jeugd t/m 12 jaar loopt hun vertrouwde rondje van 1000 meter. Zij kunnen dus acht keer meedoen en de vijf beste tijden tellen mee voor het klassement. Daarna volgen nog zeven reguliere Bos en Duincrossen. Het parcours is net als vorig jaar de gebruikelijke ronde van 2935 meter. Atletiekvereniging Texel houdt een klassement voor de verschillende categorieën bij. Vanaf 20 jaar M, M35, M40, M50, M60 en V, V35, V40, V50 en V60. Er kan vanaf 10.00 uur worden ingeschreven bij appartementenhotel Bos en Duin aan de Bakkenweg. De loop van de jeugd t/m 12 jaar start om 11.00 uur. Wie vijf (van de acht keer) meeloopt komt in het klassement. Voor de eerste drie jongens en meisjes zijn er aan het eind van het crosslopen-seizoen prijzen te winnen. De D-jeugd kan 1700 meter lopen. Oudere jeugd en senioren kunnen kiezen uit 2935 meter, 5870 meter of 8805 meter. Het grootste gedeelte van het rondje gaat over onverhard pad en men moet een enkele heuvel nemen. De senioren starten om 11.15 uur. De jeugd betaalt €2,- per keer of een abonnement van €12,- (voor alle lopen), AV Texel jeugd €1,- en €6,-. De senioren betalen €3,- en €18,- (bij abonnement), AV Texelleden €2,- en €12,-.