Duwen en trekken aan de Texelhopper. Weet wethouder Hercules dit paradepaardje van de provincie op de weg te houden?
Duwen en trekken aan de Texelhopper. Weet wethouder Hercules dit paradepaardje van de provincie op de weg te houden? Foto: Josepine

Texelhopper blijft veelbesproken

Over een kleine twee maanden rijdt de Texelhopper over het eiland. Kritiek voert de boventoon, zo blijkt onder meer uit de grote hoeveelheid ingezonden brieven. We zetten de oogst van ruim een week bij elkaar.

Texelhopper (1)

Woensdagavond heb ik de presentatie van de Texelhopper bijgewoond, gegeven door mensen van de provincie Noord-Holland en met een voorwoord van wethouder Hercules. De presentatie is uitgelopen tot een soap. De volle zaal was zeer geprikkeld en dat was goed merkbaar. Een paar dingen wil ik er uit halen. Bij een vraag hoeveel het wel niet kostte om die bus telkens met de boot mee te laten gaan voor "overkantse" meters wist wethouder Hercules te vertellen dat de bus gratis mee mag van TESO. Navraag van mij bij TESO: dit werd ten stelligste ontkend. Op de vraag waarom de OV chipkaart niet meer mag worden gebruikt zei men: "We willen geen twee tarieven op deze busdienst." Vanaf Den Helder-station kan je de OV-chipkaart ook niet meer gebruiken, je wordt gedwongen om gebruik te maken van de Texelhopper of anders te gaan lopen. Het lijkt wel Noord Korea. Vanaf Texel gaat de bus ook mee naar Den Helder en staat altijd rechts vooraan op het beneden autodek. De mensen die op eigen gelegenheid naar de boot zijn gegaan kunnen hun OV-chipkaart niet gebruiken om naar het station te gaan. Zij kunnen wel van de gelegenheid gebruik maken om in de bus te stappen die op het benedendek staat en kunnen zo gratis mee naar het station. De mensen van de Provincie denken er wel erg gemakkelijk over hoe alles in zijn werk zal gaan, ik moet dat nog zien. Op enkele wat moeilijker vragen werd soms een halfbakken antwoord gegeven en zelfs werd er een paar keer gezegd: "Dan heb je pech gehad".

Ik heb mijn klachten hierover wederom gestuurd naar de ombudsman ovloket.nl. Nu maar hopen dat we in ieder geval de OV chipkaart weer mogen gebruiken. En dat de Texelse politiek van zich gaat laten horen, zij laat de Texelaars nu mooi in de kou staan.

Menno Stam, Den Burg

'Bus 33 de boot op. Hebben ze wat bijzondere ingrediënten gerookt in die projectgroep?'

Texelhopper (2)

De informatieavond in Den Burg was zo mogelijk een grotere flop dan die in De Cocksdorp. Hetzelfde circus. Nogmaals een opsomming van de vage voordelen van vervoer op maat en het verdoezelen van de nadelen. Waarom Ed Ram en Maarten de Keijzer als mensen van de provincie werden voorgesteld was mij een raadsel. Beiden zijn afkomstig uit het bedrijfsleven en worden door de provincie duur betaald om Texelaars iets aan te praten wat Texelaars niet willen en niet zien zitten. Nog veel verbazender was dat wethouder Hercules op een onderbouwde vraag van een der aanwezigen naar de bekostiging van de bus op de boot, glashard beweerde dat TESO de bus gratis vervoert. Leer ons TESO kennen. Het is de provincie die zich voor de kosten van dit slecht doordachte experiment garant stelt. Waarom mogen wij dat niet weten, vraag ik mij af. En wat mogen we allemaal nog meer niet weten dat tijdens de informatieavonden over de Texelhopper niet eens aan bod gekomen is? Het optreden van de wethouder in de OSG bereikte een droevig dieptepunt toen hij zei dat hij de avond verder niet kon bijwonen. Hij werd weggehoond door het publiek. Gelukkig had hij een deur verderop nog een onderkomen. Aangenomen mag worden dat hij zijn voorstelling heeft voortgezet in het gemeentehuis.

Tsipora Rodrigues Pereira

Texelhopper (3)

Wij, beiden, 80 jaar, brengen al jaren (resp. 50 en 20) met veel plezier, 4 à 5 maanden op Texel in de Koog onze tijd door, We zijn nog gezond al hebben we beiden wel last van een onwillige arm. We hebben beiden een TESOkaart en reizen met de trein. Dat betekent dat we als de trein in den Helder aankomt onze OV kaart niet meer kunnen gebruiken, maar ons moeten spoeden met alle andere reizigers naar het loket van Connection om een kaartje te kopen. Ik zie het al voor me, iedereen rommelen met kleingeld en hoe moet het met mensen die hier niet van op de hoogte zijn? Ook de overige wijzen van betalen vragen tijd. Bij de boot "rolden" wij, tot nu toe, met onze koffers naar het fietsendek . Nu moeten we met de bagage naar de bus op zoek, dus de trap af. Want de koffer in de bus achterlaten is niet wenselijk. Daarbij zullen we de verdere reis soms ook moeten staan bij grote drukte (ook al is het een bus van 18 m). Voor heel veel ouderen zal dit een ernstige hindernis zijn en waarom is met de TESO hier geen oplossing voor gevonden? Op de informatieavond werd dit afgedaan met het argument dat de TESO dit geheel ondersteunt. We kregen ook de indruk dat toeristen en dagbezoekers het zelf maar moeten uitzoeken. Trouwens een dagje Texel bezoeken wordt wel erg duur als men voor iedere overstap 3 euro moet betalen en een uur tevoren moet reserveren. Onbegrijpelijk dat de dagkaart ook al verleden tijd wordt. Ook onze logés genoten hiervan. Voor alle duidelijkheid, wij zijn niet tegen vernieuwingen en verbeteringen, ook beseffen we dat er voor de buitengebieden ander vervoer moet komen. Wel hopen we dat er goede en duidelijke voorlichting komt en er iets gedaan wordt aan de knelpunten. Vriendelijke groet van twee 'zomer-Texelaars'

J.Neele-Kooter (Krommenie)

A.v.d.Hoff-Meershoek (Nijmegen)

Texelhopper (4)

Deze brief werd verzonden aan de gemeenteraad en in kopie naar diverse media gestuurd.

Nog één keer wil ik terugkomen op de Pilot Openbaar vervoer. De zaak die het meest storend is aan dit plan, is het voeren van één tarief voor alle ritten. De daarvoor opgegeven reden is administratief, het zou onmogelijk zijn de inkomsten uit diverse tarieven te verwerken. Volgens mijn bescheiden mening kan elk willekeurig boekhoudprogramma tenminste 25 soorten (tarieven) van inkomsten apart registreren en verwerken tot fraaie statistiekjes. Dus dat kan de reden niet zijn. Als we wat verder afstand nemen en ons niet focussen op de stijging van de kosten van vervoer voor het individu, dan wordt het interessant. Volgens het door de provincie ingehuurde bureau stijgen de kosten voor de gemiddelde Texelaar met 50 cent per rit. Dat lijk niet veel, maar als je gaat vermenigvuldigen dat wordt het leuk voor de ontvanger: er wonen 12.000 potentiële passagiers op Texel. Stel nu dat 50% daarvan één keer per week een rit heen en terug maakt, dan zijn de extra inkomsten 6.000 x 50 cent x 2 ritten x 50 weken = € 300.000,--. Kijk dat is nog eens geld binnenhalen, met een dergelijke bron van extra inkomsten kan iedereen wel een buslijn exploiteren. Wranger wordt het als je nagaat wie de extra inkomsten moeten opbrengen: dat zijn de gebruikers van lijn 28: van de genoemde 12.000 potentiële busgebruikers wonen er 8.000 zuidelijk van de lijn De Koog – Oosterend. Stellen wij nu dat 50% daarvan eenmaal per week een busrit van 6 km heen en 6 km terug maakt gedurende 50 weken per jaar. Met de OVchip kost dat € 2,32 voltarief en € 1,53 gereduceerd tarief. Dit kunnen we middelen, omdat naar schatting beide groepen 50% van het passagierstotaal uitmaken: gemiddelde kosten per OV chip € 1,93. Kaartje voor de pilot is € 3,--; verschil € 1,07. 4.000 passagiers x € 1,07 x 2 ritten x 50 weken = € 428.00,-. Dat wil zeggen dat de inwoners van zuidelijk Texel niet alleen volledig zorgen voor de extra inkomsten voor de exploitant (€ 300.000,--), maar ook dat zij € 128.000,-- betalen aan de inwoners van noordelijk Texel. Dit omdat die inwoners baat hebben bij een tarief van € 3,- per rit. Een dergelijke inkomstenoverheveling behoort niet via bustarieven tot stand te komen, maar via de daartoe geëigende instrumenten van de Belastingdienst. Het kan natuurlijk zijn dat de aantallen passagiers lager liggen, maar het principe blijft hetzelfde: zuidelijk Texel betaalt extra aan de exploitant en maakt lage tarieven voor noordelijk Texel mogelijk. Het klemmende verzoek is dan ook de OVchipkaart te handhaven voor lijn 28 met de daarbij behorende tarieven voor Openbaar Vervoer.

J.W. van Zeijlen.

Sociale media


Maar niet alleen via de redactiemail stroomden de afgelopen maanden de reacties binnen. Op sociale media is de Texelhopper nog steeds een hot topic. Een greep uit de reacties via onze Facebookpagina:

'De arrogantie en onkunde van de boven ons gestelden kon niet mooier geïllustreerd worden! Vooral niet -NIET!- luisteren naar je kiezers! Lekker doen wat je zelf wilt en als mensen tussen wal en schip vallen: pech gehad!'

'Bus 33 de boot op.. Hebben ze wat bijzondere ingrediënten gerookt daar in die "projectgroep"? Ik blijft het overigens jammer vinden dat er geen rapporten zijn waaruit blijkt dat dit daadwerkelijk een goeie oplossing is.

'Dan nog iets v.w.b. de veligheid van een bushalte op de boot: Een aantal jaren terug was er discussie of automobilisten in hun auto mochten blijven zitten tijdens de overtocht, vanwege de veiligheid. Nu staat er straks een vol gepropte bus mensen op de boot.

'Een onzalig plan voor de regelmatige busreiziger, vooral van lijn 29. Voor mij als autorijder niets aan de hand, ik gooi mijn OV chipkaart gewoon in de shredder.'

Op Facebook is een community tegen de Texelhopper opgericht.