Afbeelding
Foto: Jeroen van Hattum

Boek voor consultatiebureau

Annette van Ruitenburg heeft bij Keukencentrum Texel van Marjet van der Vis in Den Burg de eerste Texelse exemplaren van het boek 'Eten voor je kind' overhandigd aan Marja van Etten en Mieke Plettenburg van het consultatiebureau.

Van Ruitenburg maakte 'Eten voor je kind' samen met fotograaf Ruth de Ruwe uit Den Burg, gepensioneerd gynaecoloog Kees Boer van het AMC in Amsterdam en Régine Steegers-Theunissen, arts van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Het boek zet op praktische wijze en wetenschappelijk onderbouwde basis uiteen hoe (aanstaande) vaders en moeders tijdens en vóór de zwangerschap in het belang van hun kind met voeding kunnen omgaan. Steegers en Boer schreven teksten, Van Ruitenburg stelde gerechten samen en De Ruwe maakte er foto's van.

Het allereerste exemplaar werd een paar weken geleden al aan presentatrice Daphne Deckers overhandigd, maar vanwege de Texelse inbreng kwam er ook een Texelse presentatie. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandels en heeft ook een eigen site (http://www.etenvoorjekind.nl) waarop meer dan vierhonderd bronnen voor de artikelen in het boek staan.