De Koog in actie tegen Vesdo.
De Koog in actie tegen Vesdo. Foto: SV De Koog

De Koog wint belangrijke

wedstrijd in Schagerbrug

Het team van Marcel Ris heeft zondag goede zaken gedaan in een belangrijk duel tegen Vesdo. De ploeg uit Schagerbrug stond gelijk in punten met De Koog, maar had een minder goed doelsaldo. De Texelaars konden uiteindelijk na 97 minuten spelen, de punten mee naar het eiland nemen.

In de eerste helft was het De Koog dat zich in lieten zakken en Vesdo het spel liet maken. In de dertiende minuut kwam De Koog op achterstand nadat een bal niet goed werd weggewerkt. Mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen waren er. Een goed genomen vrije trap van Daan Eelman kon door Miko Honingh niet tot doelpunt verwerkt worden. De achterstand in de eerst helft had ook nog vergroot kunnen worden als de spelers van Vesdo het vizier op scherp hadden staan. De Koog kwam gretig de kleedkamer uit en was duidelijk gewisseld van tactiek. Het was een standaardsituatie die De Koog op gelijke hoogte bracht. In de 61-ste minuut dacht de doelman van de tegenstander dat de vrije trap als voorzet op de inkomende mensen werd gegeven. De goed spelende Daan Eelman dacht daar heel anders over en schoot de vrije trap bekeken in de korte hoek, 1-1. Robin Schoo was in de 71-ste minuut trefzeker met een kopbal uit een corner van Daan Eelman. In het laatste kwartier gingen de gastheren één op één spelen achterin onder het motto alles of niets. Wat volgde waren lange ballen die getrapt werden in het Koger zestienmetergebied. Een aantal hachelijke momenten deden zich voor, maar De Koog bleef het opportunistische spel van de tegenstander de baas. Volgende week is De Koog vrij. Ris hoopt dat er in de periode weer spelers kunnen aansluiten die nu nog geblesseerd zijn.