Afbeelding
Foto:

Benefietconcert KiKa in café De Kuip

  1. In cafe De Kuip in de Dorpsstraat in De Koog wordt zondag een benefietconcert gehouden ten behoeve van KiKa (Kinderen Kankervrij). Om 14.45 opent Noƫmi Frontana het concert. De Texelse loopt op 2 november de marathon van New York voor Kika en probeert voor die tijd zoveel mogelijk geld op te halen.


Nadat Frontana de aftrap heeft gegeven is het de beurt aan Roxi Jasper en Kids, Foot-C en Suitcase. Rond 18.00 uur begint Gone to the Beach aan het afsluitende optreden. De toegang tot het concert is gratis. Er komt een zuil te staan waar de bezoekers een vrijwillige bijdrage kunnen leveren.


'Mens en dier' in

Tusse de Banke

Leny van 't Noordende en Krijn van de Werken exposeren van 18 tot en met 24 oktober in galerie Tusse de Banke aan de Groeneplaats in Den Burg. In de schilderijen van Krijn van de Werken spelen mens en dier een grote rol. In een 'naieve' stijl schildert de kunstenaar grappige en soms aandoenlijke taferelen of gefantaseerde portretjes met mens en dier. Van 't Noordende is geen onbekende op Texel, de kunstenares heeft een indrukwekkende reputatie opgebouwd met haar werk. Naast haar vrije werk is zij bij velen bekend door haar schilderscursussen die meestal op locatie in de natuur van Texel werden gehouden.