Afbeelding
Foto: Job Schepers

Opnieuw nederlaag voor Tevoko

De dames van Tevoko hebben de thuiswedstrijd tegen Madjou twee met 1-3 verloren. Het team dat te kampen heeft met een krappe selectie verloor een week eerder al van Compaen 2 en kon een overwinning dus goed gebruiken.

Met wederom een krappe selectie, Ivet Former- De Ruyter was afwezig, gingen de dames voortvarend van start. Het basisviertal, aangevuld door Leonie Penninga en Monique Leijstra, wist de eerste set met gevarieerd spel binnen te halen. Harde opslagen van Liedeke IJdens en mooie aanvallen zorgden voor een setwinst van 25-16. Dit bood perspectief voor de volgende set. Helaas kon het goede spel niet voortgezet worden en liepen de dames van Tevoko vanaf het begin van de set achter de feiten aan. Met een setstand van 14-25 had Tevoko niet veel in te brengen en waren de rollen omgedraaid. Veel tactische ballen en harde opslagen van het ervaren Madjoe 2 zorgden ervoor dat Tevoko niet haar eigen spel kon spelen. De achterstand kon niet meer omgebogen worden. De derde set zag er helaas voor Tevoko niet veel beter uit. Met twee punten meer op de teller voor Tevoko, 16-25, ging deze set op gelijke wijze naar Madjoe 2. De vierde set leek lange tijd op een herhaling van de eerste set. Sharen Daalder nam de plek in van Monique Leijstra. Alleskunner Joannie Schaapman- van Elk leverde samen met Marike Oostra goede passes af op spelverdeelster Connie Joling. Snoeiharde aanvallen van Leonie Penninga zorgden voor belangrijke punten. Helaas konden de dames het goede spel niet tot het einde van de set volhouden en met 23-25 trok wederom Madjoe 2 de set naar zich toe. De vele teamwisselingen en het missen van een vaste basis zorgt voor de nodige moeilijkheden, maar vol goede moed gaan de dames op zaterdag 25 oktober de strijd aan tegen Zaanstad 3.


Geslaagd


Floor Spaans uit Oosterend is gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen tot doctor in de Medische Wetenschappen. Haar proefschrift beschrijft het onderzoek dat ze gedaan heeft naar de mechanismen achter het ontstaan van zwangerschapsvergiftiging. Binnenkort verhuist Floor naar Canada, waar zij een baan heeft gekregen aan de Universiteit van Alberta in Edmonton.