Tweede plaats na winst op J.V.C

Texel '94 blijft het goed doen. Afgelopen zondag werd de lastige uitwedstrijd tegen J.V.C uit Julianadorp met 0-3 gewonnen, waarmee Texel'94 zich op de tweede plaats nestelde.

Reeds in de tweede minuut van de wedstrijd legde Sander de Haan de basis voor de Texelse victorie door de 0-1 te scoren. Door klungelig uitverdedigen van de J.V.C.-keeper kwam Lesley Koning in balbezit binnen het J.V.C.-strafschopgebied. Simpel het balletje breedleggen op teamgenoot De Haan betekende het eerste cadeautje voor de bezoekers. Kort hierop kreeg het bezoekende elftal de tweede kans om de score op te voeren via een vrije trap. Bart de Lugt schoot in de 19-de minuut over het vijandelijke doel. Texel '94 was af en toe slordig in de opbouw. Toch was de ploeg fel en agressief. Na een half uur was er sprake van een gelijkopgaande wedstrijd, waarbij beide partijen weinig kansen hadden. Lesley Koning maakte het de J.V.C.-keeper nog eens lastig door op de juiste te anticiperen op een terugspeelbal. Bart de Lugt bracht de stand na goed combinatievoetbal van de Texelse aanval met een mooie goal op 0-2. Texel '94 dicteerde op dat moment, J.V.C. stond te schutteren. Pim de Lugt schoot omstreeks de veertigste minuut naast het vijandelijke doel. Niet veel later stevende Lesley Koning af op het doel van de gastheren, zwaar gehinderd door een verdediger miste hij het doel van de tegenstander. Texel '94 legde in de eerste helft bij vlagen beter veldspel op de kunstgrasmat dan de gastheren.Omstreeks de 47-ste minuut redde de grensrechter van J.V.C. zijn ploeg door een geldig doelpunt van Sander de Haan wegens buitenspel onterecht te annuleren. De scheidsrechter die overigens naar behoren floot, trapte hier later nog twee keer in. In de 55-ste minuut moest Tom de Lugt het veld verlaten met een vervelende knieblessure na een overtreding van een tegenstander. Steffan Vlaming kwam binnen de lijnen. Ali pakte in het vervolg een gevaarlijke schuiver van een der J.V.C.-spitsen. De thuisploeg probeerde, opgezweept door de eigen aanhang, met nog een half uur op de klok de bakens te verzetten en de aansluitingstreffer te forceren. Het spel werd rommeliger en er werden verkeerde keuzes gemaakt. J.V.C. probeerde Texel '94 in te sluiten en werd gevaarlijker. Texel '94 kreeg het moeilijker, maar met keeper Alexander Smit aan het hoofd werd een tegentreffer voorkomen. Omstreeks de 80-ste minuut deelde Sander de Haan de nekslag uit door de J.V.C.-keeper in de luren te leggen en de 0-3 te scoren. Patrick Nieboer kwam hierna in het veld voor de geblesseerde Ruben Duinker. Jesper Arkenbout miste in de slotfase een droomkans om de zege nog meer glans te geven. Zondag speelt Texel '94 een bekerwedstrijd tegen Kolping Boys in Oudorp bij Alkmaar.