Bridgekampioenschap in De Hof

Dorpshuis De Hof in De Koog was afgelopen weekend het toneel van het 22ste Texelse Open Bridge Kampioenschap van Bridgeclub Groot Slem. Vrijdagavond, zaterdagmiddag en zaterdagavond werd er gespeeld.

Er deden 62 paren aan het kampioenschao mee, waarvan 22 paren van het eiland en veertig paren van de overkant. Er werd gespeeld over drie ronden waarbij elke ronde 21 spellen kende. De wedstrijdleiding was in handen van Peter Witte en Han van Beek.

Overall winnaar waren Anneke Lindenhoff en Liesbeth van der Bent met een gemiddelde score van 66.65 procent. Beste Texelse combinatie was Jan Veenendaal en Henk Oswald op de vierde plaats met een gemiddelde score van 59.64 procent.

Voor de deelnemers was er een fraai gevulde prijzenkast, beschikbaar gesteld door Texelse bedrijven, welke bijzonder in de smaak viel bij de deelnemende paren. Daarnaast organiseerde de Bridgeclub nog een loterij, waarvan de prijzen eveneens door Texelse bedrijven ter beschikking werden gesteld.

De baten van deze loterij komen ten goede aan 'Pink Ribbon', de organisatie die zich bezig houdt met onderzoek naar – en de strijd tegen- borstkanker.
Volgens Groot Slem was het een prachtig toernooi, waarop de organisatie met grote tevredenheid terugkijkt.

Op 9 en 10 oktober 2015 wordt het 23e Texels Open Bridge Kampioenschap gehouden. Volgens Groot Slem zijn de eerste aanmeldingen inmiddels binnen.


Rob Blok winnaar

Rob Blok is winnaar geworden van het vierde ledentoernooi van Jeu de Boulesclub Den Burg.

Hij rekende af met Gerard Schraag en Louis van der Vis. De weersomstandigheden zagen er op de banen naast Molenkoog aanvankelijk niet gunstig uit, maar vanaf het moment dat de wedstrijden begonnen, viel er geen drup meer. De winst ging met 34 punten naar Rob Blok, Schraag bleef steken op 28 punten, gevolgd door Louis van der Vis met 23 punten. Volgens traditie was er na afloop voor alle 32 deelnemers een gebakken vis.

De ledentoernooien zitten er nu op, maar de Jeu de Boulesclub is nog niet uitgespeeld. Als het weer het toelaat wordt er het hele jaar doorgespeeld. Zo staat op 29 november het Speculaastoernooi op de agenda. Met dit toernooi wordt de competitie 2014 beëindigd.